Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 10. 2012,
18.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 12. 10. 2012, 18.36

8 let

Zmaga Cimos Kopra ne bi smela biti vprašljiva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Evropski ples se začenja tudi za rokometaše Kopra. V soboto jih v 2. predkrogu pokala EHF čaka gostovanje na Nizozemskem. "Cilj je jasen, gremo zmagati," odločno pove Fredi Radojkovič.

Potem ko so Velenjčani, Celjani in Mariborčani v evropsko sezono že krenili, se v soboto v njo podajajo še Koprčani. Čaka jih obračun drugega predkroga in gostovanje pri ekipi KRAS Volendam. "V obračun gremo z enim samim ciljem, ki je, da tekmo dobimo. Zagotovo smo bolj kakovostni, čeprav Nizozemcev nikakor ne smemo podcenjevati. Po mojem mnenju v Evropi ni več slabih ekip, tako kot jih ni niti v slovenskem prvenstvu," pravi Fredi Radojkovič. Sobotni nasprotnik Primorcev je sestavljen večinoma iz nizozemskih rokometašev, ki sicer niso prepoznavni v Evropi, a Radojkovič kljub temu opozarja: " Gre za mlado ekipo, so nov rod nizozemske šole, ki zadnje čase veliko vlaga v mladinski pogon. Imajo znanje in željo. Konec koncev gre za moštvo, ki je v prvem predkrogu dvakrat prepričljivo premagala Bern Muri."

Tekem ne prehitevajo

Obračun v deželi tulipanov in mlinov na veter bo na sporedu v soboto ob 19. uri, povratna tekma teden dni kasneje v Bonifiki. Koprčani so se za evropski test začeli pripravljati v četrtek. V sredo so namreč odigrali še tekmo domačega prvenstva s Krko in jo gladko dobili.

"Gremo tekmo za tekmo. Nikogar ne preskakujemo. Nasprotnikov nismo preskakovali niti v pretekli sezoni ko smo igrali v ligi prvakov. To je naš način dela. Vedno je najbolj pomembna naslednja tekma, ni važno za kakšnega nasprotnika gre," filozofijo kluba razloži prvi strokovnjak na klopi Cimosa, ki bo v soboto po vsej verjetnosti lahko računal na vse igralce. "Mogoče bo zaradi preventivne terapije manjkal Manojlović, a ni nujno. Krivokapić počasi prihaja v igro, Škof je pozdravil poškodbo. Vsi ostali so maksimalno pripravljeni."

"Vsiliti jim moramo naš način igre"

Da se zavedajo vloge favoritov in pred njo ne bežijo potri tudi Jure Dobelšek. "V slačilnici vlada res dobro vzdušje. Sploh ker se raven naše igre dviguje. Po res težkem začetku sezone, slabšem od tistih v preteklih letih, smo v minulem mesecu začeli igrati spodobno in v oktobru, ko prihajajo napete tekme, bomo zanesljivo pravi," razloži Dobelšek in doda, da želijo Nizozemcem vsiliti svoj način igre. "Če nam bo uspelo, bo tudi rezultat primeren.

Ne spreglejte