Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 10. 2012,
11.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 20. 10. 2012, 11.37

8 let

Rapotec: Poraz z Mariborom ne bo vplival na igro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Minulo soboto na Nizozemskem niso blesteli, a vseeno izvlekli minimalno zmago. Sedaj jih čaka povratna tekma v Bonifiki, zmaga in napredovanje pa bi bila lep obliž na sredino rano iz Maribora.

Čeprav je Fredi Radojkovič že pred prvo tekmo opozarjal, da Nizozemci znajo igrati rokomet in niso nikakršni eksoti, si je slovenska javnost predstavljala, da zmaga ne bi smela biti ogrožena. Pa ni bilo čisto tako. Nizozemski prvak je velik del tekme igro povsem nadziral in vodil že s sedmimi zadetki prednosti. Primorci so se nato le pobrali in uspeli iztržiti zmago. Sicer minimalno (31:32), a vendarle. "Pred povratnim srečanjem ekipo dosti bolje poznamo. Sicer smo tudi pred gostovanjem pogledali eno njihovo tekmo, a nismo vedeli kam sodijo, kaj so. Sedaj je povsem drugače. Nevarni so predvsem na zunanjih položajih. Na gol streljajo iz desetih, enajstih metrov." pravi koprski "il capitano" Uroš Rapotec in dodaja, da se zaveda, da prve tekme niso odigrali najboljše. "Igro moramo definitivno popraviti. Predvsem v napadu smo delali preveč napak. Če nam uspe, bomo zmagali."

Pred povratno tekmo pokala EHF, na kateri bodo Radojkoviču na voljo vsi igralci, so Primorci v sredo gostovali v štajerski prestolnici in vknjižili boleč poraz, prvi v letošnji sezoni državnega prvenstva. Rapotec pravi, da jih ni zmedel: "Zagotovo je bil poraz po eni strani nepričakovan, a zavedati se je potrebno, da ima Maribor ekipo za sam vrh. Poraz na nas ne bo vplival, že v četrtek smo se začeli s polno paro pripravljati na Nizozemce. Da jih premagamo in napredujemo v naslednji krog."

Obračun med Cimos Koprom in KRAS Volendamom bo v Bonifiki na sporedu drevi ob 19. uri, "rumeno-modri" pa upajo, da jih bo na poti do nove zmage pospremilo čim več navijačev.

Ne spreglejte