Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 5. 2014,
8.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 4. 5. 2014, 8.46

8 let

Batine, solze, triler in Budućnost v finalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Drugi polfinale rokometne lige prvakinj je bil bitka obramb, ki jo je proti Vardarju Budućnost dobila šele po podaljšku. Po tekmi ni manjkalo pritožb na grobost in sojenje, a krivda je tudi drugje.

Malokdo je verjel, da se Vardar še lahko vrne v igro, potem ko je Budućnost že v prvem polčasu vodila za šest golov, Skopjanke pa so zadetek dosegle povprečno vsakih pet minut. A tudi Podgoričankam se je nato ustavilo, tudi one so v drugem polčasu dosegle pičlih šest golov, obe ekipi pa skupaj le 32. V podaljšku so bile bolj zbrane in učinkovite rokometašice Budućnosti, ki so se zavihtele v finale.

To je bila bitka skoraj na življenje in smrt. Budućnost je še tretjič v sezoni premagala Vardar, znano pa je, kaj je njeno temeljno orožje. Obramba s sloganom Ne morejo nam dosoditi toliko prekrškov, kot jih lahko napravimo, kar so v Podgorici dobro preverile tudi krimovke.

Cvijićeva se je večkrat opravičila

"Budućnost ima slog igre z mnogimi grobimi prekrški. Nismo pričakovali, da bosta sodnici dovoljevali kaj takšnega. Mi želimo igrati rokomet. V drugem polčasu smo pokazali, da smo pripravljeni na takšne obračune. Le malo nam je zmanjkalo do finala," je po tekmi za sportmedia.mk izjavila trenerka Vardarja Indira Kastratović, ki so ji na tiskovni konferenci prišle v oči solze.

Res je, Pogoričanke niso nežna jagnjeta, posebej izpostavljen je bil udarec Dragane Cvijić v predel trebuha Andree Lekić, zaradi katerega je morala najboljša rokometašica na svetu v letu 2013 za nekaj časa na klop. "Po udarcu mi je šlo pol ure na bruhanje. Šlo je za namero. Nikoli do zdaj se nisem odzvala na takšne reči, ampak ta poteza je presegla vse meje," je bila obupana Lekićeva, njena reprezentančna soigralka pa se ji je večkrat opravičila, rekoč, da je šlo za žar boja in da ni bilo nikakršne namere.

A temperamentni Cvijićevi je dovoljeno precej. Tudi teatraličnost in kriljenje z rokami proti tekmicam, po drugi strani pa je Jovanka Radičević ob aplavzu sodnici dobila dodatno izključitev. A dejstvo je, da so imele rokometašice Budućnost kar deset minut več izključitev, a tega Vardar ni dovolj učinkovito izrabil, poleg tega pa je posebej v prvem polčasu tudi preveč grešil v napadu.

Zbiralec lovorik Adžić

Trener evropskih prvakinj iz leta 2012 Dragan Adžić je spet odlično taktično pripravil ekipo: "Pričakovano težka tekma. Vardar je fenomenalna ekipa. A jaz kot trener igram, dokler traja tekma. Drugače ne znam. Igralkam sem hvaležen do neba, ker so pokazale pravi značaj in premagale veliko ekipo," je za Balkan Handball povedal Adžić, ki lahko osvoji še drugo ligo prvakov v dveh letih. V finalu bo imel pomembno novo moč: po kazni se v ekipo vrača Milena Knežević.

Ne spreglejte