Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 9. 2016,
17.09

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

paralimpijske igre Thomas Bach

Petek, 9. 9. 2016, 17.09

2 leti, 11 mesecev

Predsednika Moka ne bo na paraolimpijske igre v Rio, kjer ga želijo zaslišati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Thomas Bach | Foto Reuters

Foto: Reuters

Predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomasa Bacha ne bo na paraolimpijske igre v Rio de Janeiro, je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal njegov tiskovni predstavnik.

Bach se je v sredo, namesto odprtja paraolimpijskih iger, v Berlinu udeležil državnega pogreba nekdanjega nemškega predsednika Walterja Scheela.

Brazilska policija je ta teden izrazila željo, da bi govorila z Bachom pri preiskavi škandala s preprodajo vstopnic za olimpijske igre v Riu. Pri tem je dodala, da predsednik Moka ni preiskovanec.

Priprli pa so me drugimi člana Moka Irca Patricka Hickeyja, ki ga na mestu predsednika Evropskih olimpijskih komitejev nadomešča Slovenec Janez Kocijančič, ki je podpredsednik EOC.

Hickeyja, ki je srčni bolnik, so konec avgusta zaradi slabšega zdravstvenega stanja izpustili iz zapora, vendar mora do konca preiskave ostati v Braziliji.

Predsednik Bach ni dobil nobenega obvestila brazilskih oblasti
Predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach in Mok nista dobila nobenega obvestila brazilskih oblasti, da želijo z Bachom govoriti o škandalu preprodaje vstopnic za olimpijske igre v Riu de Janeiru, so sporočili iz Moka in dodali, da so za vse informacije izvedeli iz medijev.

Ker je po letu 1984 prvič, da predsednika Moka ne bo na paraolimpijske igre, so se v brazilskih medijih že pojavila namigovanja, da naj bi odhod odpovedal prav zaradi preiskave. Julija 2015 mu je namreč Hickey poslal elektronsko sporočilo, če potrebuje več vstopnic za Rio, kot jih je za londonske pred štirimi leti. "Bach mu ni odgovoril, toda vemo, da je Hickey dobil 296 dodatnih vstopnic in o tem želimo vprašati predsednika Moka," je povedal Ricardo Barbosa de Souza, član preiskovalne ekipe.
Ne spreglejte