Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 8. 2016,
3.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

atletika Rio 2016 Luka Janežič

Sobota, 13. 8. 2016, 3.43

6 let, 7 mesecev

Luka Janežič po predteku na 400 metrov

Luka Janežič: Nič ni nemogoče, pustimo se presenetiti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Luka Janežič | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenski atlet Luka Janežič je z odliko opravil prvi nastop na atletskem olimpijskem stadionu v Riu de Janeiru. V četrti kvalifikacijski skupini teka na 400 metrov se je z drugim časom neposredno uvrstil v polfinale.

Dvajsetletni sprinter iz Vodic na Gorenjskem, predstavnik mladega atletskega slovenskega rodu, je slovenski rekorder v tej disciplini. V Riu se je v svojem krstnem nastopu na olimpijskih igrah prebil med prve tri v svoji kvalifikacijski skupini, ki se neposredno kvalificirajo v polfinale, s čimer je izpolnil svoj prvi cilj na olimpijskih igrah.

Ves čas teka je bil na varnem tretjem mestu, ki je še vodilo v finale, v zadnjih metrih pa je prehitel še enega tekmeca in se veselil zanesljive uvrstitve v polfinale.

Šel je na polno od začetka do konca

Janežič se je prebil v polfinale, evropski prvak Rooney pa se je poslovil. | Foto: Reuters Janežič se je prebil v polfinale, evropski prvak Rooney pa se je poslovil. Foto: Reuters "Presegel sem pričakovanja. Ko sem videl skupino, si nisem mislil, da bom dokaj z lahkoto prišel v polfinale. Lahko rečem samo, da je bilo izjemno," je dejal Janežič, ki je pred tekom napovedoval, da čas ni pomemben, po njem pa je bil zadovoljen tudi z njim.

"To je moj drugi čas sezone in tretji nasploh. Če na veliki tekmi tečeš blizu osebnega rekorda, je to odlično. Težko rečem, ali je bilo še kaj rezerve, šel sem na polno od začetka do konca, zagotovo se da teči še hitreje, ampak čas zdaj nima nobenega pomena. Storil sem vse, kar sem si zamislil, polfinale olimpijskih iger je velik dosežek," je bil zadovoljen 20-letni atlet, ki je moral hitro v posteljo, saj ga že kmalu čaka nadaljevanje iger, na katerih upa, da še ni rekel zadnje besede: "Nič ni nemogoče, pustimo se presenetiti, čeprav bo uvrstitev v finale težka naloga."

Ne spreglejte