Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 5. 2012,
13.10

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 9. 5. 2012, 13.10

8 let, 2 meseca

Z Mitom Trefaltom na Pot okoli Ljubljane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes se začenja tridnevna prireditev 56. Pohod ob žici, ki jo bodo z rekreativnim pohodom odprli ljubljanski predšolski otroci. Ambasador letošnje prireditve je Mito Trefalt.

Med 10. in 12. majem Mestna občina Ljubljana in Timing Ljubljana prirejata tradicionalno prireditev Pot ob žici, ki bo že 56. leto zapored postregla s tekom trojk in pohodom po poteh Ljubljane, ki jo je med 2. svetovno vojno obdajala žica italijanskih in nemških okupatorjev.

Ambasador Mito Trefalt

Mito Trefalt, idejni oče akcije Brazde vzdržljivosti, prve velike vseslovenske športno-rekreativne akcije, ki je Slovenke in Slovence že pred več kot tridesetimi leti spodbujala h gibanju in zdravemu načinu življenja, je letošnji ambasador prireditve. Tako Trefalt kot organizatorji želijo s prireditvijo pritegniti čim večje število ljudi, ki za svoje zdravje skrbijo s športnim udejstvovanjem. "Želim si, da bi s svojim sodelovanjem pri pohodu Pot ob žici spodbudil ljudi k razmisleku, kako in zakaj se gibati. Pohod Pot ob žici je za začetek športnega udejstvovanja izvrstna priložnost," je o prihajajoči prireditvi povedal Mito Trefalt.

V četrtek pohod vrtcev, v petek OŠ in SŠ

Prvi se bodo na Pot okoli Ljubljane podali otroci vzgojno-varstvenih zavodov iz Ljubljane, ki jih rekreativni pohod čaka v četrtek, 10. maja. Predšolski otroci se bodo na pohod vključili na eni izmed sedmih kontrolnih točk, ki jim najbolj ustreza, in prehodili en odsek trase Poti ob žici. Letos je na pohod prijavljenih rekordnih 7.582 otrok, kar je skoraj 2.000 več kot lansko leto in leta poprej.

Dan za predšolskimi otroci, v petek, 11. maja, se bodo na pohod odpravili osnovnošolci in srednješolci. Prvi bodo glede na starost prehodili en, dva ali tri odseke poti, srednješolce pa čakajo štirje odseki. Letos je na pohod prijavljenih nekoliko manj osnovnošolcev in srednješolcev kot v preteklih letih, na pot se bo tako odpravilo 8.836 osnovnošolcev in 600 srednješolcev.

Sobotni Tek trojk in rekreativni pohod

V soboto, 12. maja, bo na sporedu še rekreativni pohod okoli Ljubljane, na katerem bodo pohodniki že od 6.00 lahko prehodili toliko odsekov, kot si jih bodo izbrali, najvztrajnejši pa bodo opravili kar 35 kilometrov. Tekače v soboto čaka tudi Tek trojk na 12,5 in 29 kilometrov, na katerega je letos prijavljenih rekordnih 1753 ekip. Tekli pa bodo tudi osnovnošolci, in sicer na 3-kilometrski tek je letos prijavljenih 394 ekip.

Več o programu in natančnem sporedu Tekov trojk in pohodov si lahko preberete na naših spodnjih spletnih povezavah.

Ne spreglejte