Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 5. 2013,
21.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 14. 5. 2013, 21.33

8 let

VIDEO: Mini oviratlon za otroke na rehabilitaciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Športno društvo Oviratlon je za otroke, ki so na rehabilitaciji v Soči, pripravilo mini oviratlon, na katerem so otrokom pri premagovanju ovir pomagali številni uspešni športniki in znani obrazi.

Meed njimi so bili nekdanji veslač Iztok Čop, boksar Dejan Zavec, smučarski skakalec Robert Kranjec, biatlonka Teja Gregorin, smučar Andrej Šporn, kajakaš na divjih vodah Jure Meglič, teniški igralec Blaž Kavčič, rokometašice rokometnega kluba Krim Mercator, judoist Sašo Jereb, WFC borec in raper Denis Porčič Chorchyp, igralka badmintona Maja Twrdy, raper Rok Trkaj, igralci Nina Ivanič, Alenka Tetičkovič, Jernej Kuntner in Rado Mulej, pevec Marko Vozelj, veslač, ki je preveslal Atlantski ocean, Marin Medak ter Jan Golja, kreativni producent in novinar oddaje Svet na Kanalu A. Ob začetku mini oviratlona je bilo v telovadnici URI – Soča tudi slovesno odprtje plezalne stene, za katero je ŠD Oviratlon na lanskem oviratlonu zbralo 760 evrov, preostala manjkajoča sredstva (11.760 evrov) pa je podarila Vzajemna, zdravstvena zavarovalnica.

Ob svečanem odprtju plezalne stene je mag. Robert Cugelj, generalni direktor URI – Soča, poudaril, da so v URI – Soča na rehabilitaciji odrasli in otroci, ki so kljub določenim zdravstvenim oviram polni energije in volje do gibanja. "Plezalna stena bo našim pacientom pomagala pri razvoju motoričnih sposobnosti, pa tudi k splošnemu boljšemu počutju, ki ga vsako športno gibanje omogoča. Zato se zahvaljujemo Vzajemni, ki je prispevala pomemben del sredstev, ter Športnemu društvu Oviratlon, ki je za to steno podalo pobudo in z vsemi udeleženci zanjo tudi zbiralo sredstva."

Tudi Anita Drev, predstavnica ŠD Oviratlon, je izrazila izjemno zadovoljstvo, da so z lanskoletno donacijo društva lahko pomagali tako otrokom kot ostalim rehabilitirancem v URI – Soča: "Oviratlonci se zavedamo, da so med nami tudi posamezniki, ki so zaradi najrazličnejših vzrokov gibalno ovirani in s tem velikokrat prikrajšani za užitke in zadovoljstvo, ki jih prinašata gibanje ter športen način življenja. Še posebej ranljivi so v takšni situaciji otroci, zato smo se odločili, da bo naša pomoč namenjena prav njim. Nič ni lepšega, kot videti nasmeh na otroških obrazih in iskreno veselje v njihovih očeh, zato bomo s podobnimi pobudami, še posebej pa z aktivnostmi, kot je bil današnji mini oviratlon, nadaljevali tudi v prihodnje." Društvo bo tako tudi letos 1 evro od vsake prijavnine na pokljuški oviratlon podarilo URI – Soča, ki bo zbrana sredstva namenila za nakup projektorja za interaktivno tablo v bolnišnični šoli.

Otroci so bili danes po vseh premaganih ovirah na mini, za njih pa zagotovo veliki preizkušnji, polni energije in radosti, h kateri so pomembno pripomogli tudi vsi znani obrazi, ki so jim čez ovire pomagali. Te so bile podobne tistim, s katerimi se bodo oviratlonci 29. junija letos soočili na Pokljuki, vendar prilagojene najmlajšim.

V ŠD Oviratlon si želijo, da bi dogodki, kot je oviratlon, spodbujal optimizem, vero v moč medsebojnega sodelovanja in v sposobnost posameznika, da se sooči z izzivi, ki mu jih življenje prinaša. "Oviratlonci upamo, da bodo ljudje znova odkrili vse prevečkrat pozabljen občutek zadovoljstva, ko drug drugemu pomagamo. Zato namen oviratlona ni tekmovanje, boj za rezultat, temveč zmaga nad samim sabo ob sodelovanju in pomoči ostalim udeležencem. Organizatorji želimo s takšnim konceptom športnega udejstvovanja, ki daje velik poudarek solidarnosti, udeležence spodbuditi, da tudi sicer v življenju ne bi spregledali vrednot, kot so sodelovanje, nesebična pomoč, prijateljstvo in skupinski duh, saj je na ta način premagovanje vsakodnevnih izzivov veliko lažje."

Ne spreglejte