Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 3. 2015,
0.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vogel Krvavec Kope Mariborsko Pohorje Rogla

Torek, 31. 3. 2015, 0.22

6 let, 7 mesecev

Sneg se topi, a smučarski delavci vztrajajo. Kje boste lahko smučali za veliko noč?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za velikonočne praznike boste lahko smučali na Krvavcu, Voglu, Rogli, Mariborskem Pohorju, Kopah in nekaterih drugih manjših smučiščih. Na Pohorju vozovnice za pičlih pet evrov, na Rogli pa za deset.

Na Krvavcu obratujejo vse naprave, smučarske vozovnice po rednih cenah

Ena od možnosti je Krvavec, največje gorenjsko smučišče, ki bo obratovalo še do ponedeljka, 6. aprila, nato pa bodo po 116 obratovalnih dneh smučarsko sezono 2014/2015 končali.

Slovo bodo pospremili s številnimi spremljevalnimi dogodki. Tako bo v soboto, 4. aprila, na sporedu znamenita in atraktivna Luža, v nedeljo, 5. aprila, pa bo Krvavec prvič gostil Festival z desetimi športi in petimi tekmovanji, tako imenovani Label outside is free festival.

Naprave bodo do konca letošnje smučarske sezone obratovale po rednem urniku, kabinska žičnica bo vozila od 8. do 17. ure, naprave za smuko pa od 8.15 do 16. ure. Smučarske vozovnice so na voljo po rednih cenah (za odraslo celodnevno vozovnico boste odšteli 31 evrov).

Na Rogli smuka po enotni ceni deset evrov

Tudi smučišče Rogla bo obratovalo do (vključno) velikonočnega ponedeljka. V obdobju od 30. marca do 6. aprila bodo smučarske vozovnice na prodaj po enotni ceni deset evrov (pomladna ski karta), poleg tega bodo smučarji prejeli še bon v vrednosti petih evrov, ki ga bodo lahko izkoristili za nakup malice v izbranih gostinskih objektih na smučišču.

Na dan nakupa oziroma na dan koriščenja ski karte bo ta omogočala tudi 30 odstotkov cenejši vstop v savne v Wellnessu Natura na Rogli ali 30 odstotkov ugodnejši vstop v termalne bazene in Savna vas Term Zreče.

Na Voglu bodo gostje iz Bohinja smučali zastonj

Do velikonočnega ponedeljka bo obratovalo tudi najvišje slovensko visokogorsko smučišče na Voglu. Če bo vreme to omogočalo in bo snežna odeja dovolj visoka, bo smučišče odprto tudi teden dni pozneje.

Akcije, ki je lani v tem času omogočala samo plačilo vožnje z gondolo, smučarska vozovnica pa je bila brezplačna, letos ne bo, bo pa za velikonočni čas veljalo obdobje free ski, kar pomeni, da bodo stacionarni gostje v Bohinju smučarske vozovnice za čas bivanja dobili brezplačno.

Na Voglu bo še posebej živahno na velikonočni ponedeljek, ko bodo na smučišču gostili starodobne smučarje, ki se bodo pomerili v ekshibicijskem veleslalomu. Pričakujejo več kot 50 smučarjev in smučark v originalnih opravah, starih tudi več kot pol stoletja. Prava paša za oči, obljubljajo na Voglu.

Na areškem delu Pohorja boste za veliko noč smučali za simboličnih pet evrov

Dogajalo se bo tudi v štajerskem koncu. In čeprav bodo smučišče na Mariborskem Pohorju zaprli že danes (javnemu podjetju Marprom, ki je prevzelo upravljanje naprav na Mariborskem Pohorju, se prav danes, 31. 3., izteče najemna pogodba), pa to ne pomeni, da je smučarska zgodba v štajerski metropoli za letos že končana.

Prav za velikonočni konec tedna načrtujejo ponovni zagon smučišč na areškem delu Pohorja. Smučarske vozovnice bodo na voljo po enotni ceni pet evrov, izkupiček pa bodo namenili dobrodelni organizaciji.

Tudi na Kopah bo snežna odeja zdržala

Tudi smučišče na Kopah bo najverjetneje zdržalo do velike noči. Snega je dovolj, goste pa privabljajo tudi v sodelovanju z gostinskimi ponudniki, ki ponujajo tako imenovane Boom počitnice, kombinacijo ugodne nastanitve in smučarske vozovnice.

Na Golteh, Cerknem in v Kranjski Gori so letošnjo smučarsko sezono že končali.

Ne spreglejte