Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 7. 2012,
10.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 8. 7. 2012, 10.23

8 let

Sirtaki in skalp najboljših Iskalcem sponzorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ulični košarkarji so z zaključnimi boji na Prešernovem trgu sklenili deveto sezono Samsung ulične košarke. Znani so državni prvaki v štirih kategorijah, dve ekipi sta si prislužili svetovno prvenstvo.

Po regionalnih turnirjih v Ljubljani, Novem mestu, Mariboru in Kopru so ulični košarkarji včeraj na Prešernovem trgu odigrali še sklepno dejanje. Ob Ljubljanici so jih pričakali le še finalni obračuni, ki so postregli z odgovori, kdo je najboljši v moški članski, kadetski, mladinski in ženski kategoriji.

Do skalpa najboljših članov Iskalci sponzorja, čakajo jih Atene

Pod žgočim "ljubljanskim" soncem so se naslova najboljših članov veselili košarkarji ekipe Iščemo sponzorja (Rok Vrečič, Simon Finžgar, Adin Kavgič, Petar Vujovič, Gašper Kromar). Za zmagovalce novomeškega in koprskega regionalnega turnirja je to že tretji naslov najboljših uličarjev v državi, saj so že leta 2009 in 2010 pod imenom Ordinathor.com opravili z vso konkurenco. V finalu so jim nasproti stali Kerovi (Alen Prole, Robi Babič, Matej Pirija, Gašper Budkovič, Tomaž Podboj, Alen Hodžič, Blaž Tomc), katerih odpor so strli prav v zadnjih sekundah tekme. Z izjemno igro se je izkazal član Iskalcev sponzorja Adin Kavgič, ki je dosegel prvih šest točk svoje ekipe, 20 sekund pred koncem tekme pa s trojko poskrbel za izenačenje na 14:14. Kerovi so imeli nato lepo priložnost, da s prostimi meti pripeljejo tekmo v svojo korist, a Prole mreže ni zatresel. Za zadnji točki na tekmi je po odbiti žogi poskrbel Simon Finžgar, ki je s polrazdalje zadel za zmago Iskalcev sponzorja. Finžgar, ki je s košarkarskimi veščinami navduševal vso sezono, je postal tudi najboljši uličar letošnje sezone. Ob zmagi je povedal: "Tako kot vse tekme, smo tudi finalno začeli slabo. Na koncu sta odločili ena žoga in sreča, ki je bila tokrat na naši strani." Zmagovalci so si priborili 1000 evrov denarne nagrade, še bolj pa jih veseli dejstvo, da se bodo prav oni lahko udeležili prvega uradnega FIBA svetovnega prvenstva v ulični košarki, ki bo v grški prestolnici potekalo med 23. in 26. avgustom.

Indijanci, Highflyersi, Pro Basketball Camp Team in zabijalec Milič

Tako kot člani so si tudi najboljši mladinci priigali nastop na svetovnem prvenstvu. V Sevilli bodo med 27. in 30. septembrom slovenske mladinske barve zastopali košarkarji moštva Indijanci. Žan Javornik, Rok Jesih, Nejc Pivec, Jakob Jelenčič, Tomaž Opara (Indijanci) so v finalu z 9:12 ugnali ekipo Udji slobodno (Luka Derlink, Martin Povše, Marko Kastelic, Matic Bevc, Anže Špehar) ter se tako poleg naslova najboljših mladincev in denarne nagrade veselili še odhoda v Španijo.

Pri kadetih je naslov prvakov pripadel zmagovalcem mariborskega turnirja, ekipi Highflyers (Žiga Lah, Aljoša Zorman, Gregor Klobcar, Aleksander Balažič), ki so v finalu z 9:7 premagali Veterane (Grega Bukovič, Roman Mevc, Aljaž Šupej, Jan Kosi, Matic Sever). V ženski konkurenci so nastopile le tri ekipe, do finalnega obračuna pa sta se po skupinskem delu prebili ekipi Lino Lada (Ines Kerin, Dženita Novi, Tjaša Unverdorben, Sara Osmanbegovič, Kristina Verbole) in Pro Basketball Camp Team (Ljubica Kure, Polona Oberč, Vojka Klasan, Nataša Krznarič, Janja Meglič, Vida Sajič). Bolj zbrane so do zadnjega zvoka sirene ostale slednje, saj je Sajičeva prav v zadnji sekundi zadela za tri in tako ekipo Pro Basketball Camp Team s 13:12 popeljala do naslova najboljših uličark.

Poleg uličnih bojev pod koši so si gledalci na Prešernovem trgu ogledali še najboljše akcije v zabijanju in metanju z razdalje. V finalu metanja trojk je imel najbolj mirno roko Matej Krmelj, pri krivljenju obročev pa nič novega, saj je bil ponovno najatraktivnejši novi, stari prvak Tijan Milič.

Ne spreglejte