Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 5. 2022,
8.19

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

Rea Kolbl Spartan Race Kranjska Gora hosted by I Feel Slovenia

Ponedeljek, 23. 5. 2022, 8.19

1 leto, 11 mesecev

Spartan Race Kranjska Gora hosted by I Feel Slovenia

Čudežna Slovenka spet nepremagljiva. Tokrat na slovenskem Spartanu.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Spartan Race 2022 | Slovenka Rea Kolbl in Francoz Jeremie Gachet sta bila ta konec tedna nepremagljiva na tekmovanju z ovirami Spartan Race v dolini pod Poncami.  | Foto Nik Bertoncelj

Slovenka Rea Kolbl in Francoz Jeremie Gachet sta bila ta konec tedna nepremagljiva na tekmovanju z ovirami Spartan Race v dolini pod Poncami.

Foto: Nik Bertoncelj

Dolina pod Poncami je ta konec tedna gostila serijo tekov z ovirami Spartan Race. Več različnih tras je premagalo več kot 1.700 tekmovalcev iz 34 držav, pričakovano pa sta bila v razredu super elite nepremagljiva Slovenka Rea Kolbl in ekipni svetovni prvak iz Francije Jeremie Gachet.

Dolina pod Poncami je ta konec tedna gostila premierni Spartan Race Kranjska Gora, polnokrvno izvedbo slovenske edicije slovite serije tekov z ovirami. Eno zahtevnejših prog v koledarju je premagalo čez 1.700 tekmovalcev iz 34 držav, pričakovano sta bila v razredu elite nepremagljiva slovenska zvezdnica tega športa Rea Kolbl in ekipni svetovni prvak Jeremie Gachet. 

Zaradi velikega števila udeležencev je bil start iz Kranjske Gore prestavljen v Planico, kjer so bile pripravljene tri dolžine prog. Vsaka je imela po tri zahtevnostne skupine, s čimer so bile prilagojene vsakemu, ki se je želel preizkusiti tudi rekreativno.

Spartan Race 2022 | Foto: Nik Bertoncelj Foto: Nik Bertoncelj

Zmagovalka: Tu bi moralo biti svetovno prvenstvo

Prva zvezda novega planiškega izziva je bila Rea Kolbl. Čeprav živi v Koloradu, je to njena domača tekma, na njej pa sodeluje tudi kot ambasadorka. "To je eden najboljših Spartanov na svetu, tukaj bi moralo biti tudi svetovno prvenstvo. Predvsem v ZDA so zadnje čase proge zelo položne, tukaj pa smo na razdalji beast na 21 kilometrov s 30 ovirami naredili skoraj 1.000 višinskih metrov, kar je res pravi izziv," je po zmagah v različicah beast in super elite dejala Kolblova.

Slovensko ekstremno športnico zdaj čaka serija tekem v Severni in Srednji Ameriki, v Evropo pa se vrača ob koncu poletja. Njena velika želja je, da bi se uvrstila v slovensko reprezentanco v turnem smučanju za olimpijske igre 2026 v Cortini in Milanu.

Kolblova z ekipo letošnjega Survivorja | Foto: Nik Bertoncelj Kolblova z ekipo letošnjega Survivorja Foto: Nik Bertoncelj

Aktualni svetovni ekipni prvak, Francoz Jeremie Gachet, ki je bil, podobno kot Kolblova, z naskokom nepremagljiv v moški konkurenci beast in super elite, je bil navdušen nad posebnostjo kranjskogorske preizkušnje, saj je to, razen ene tradicionalne zimske tekme v Avstriji, edino prizorišče, kjer je bil na enem od izzivov sneg, in to pod bodečo žico.

Na svoj račun so prišli tudi najmlajši, ki so se lahko pomerili s tekmovalnim nabojem ali rekreativno, brez rezultatskega bremena.  | Foto: Nik Bertoncelj Na svoj račun so prišli tudi najmlajši, ki so se lahko pomerili s tekmovalnim nabojem ali rekreativno, brez rezultatskega bremena. Foto: Nik Bertoncelj

"Za nami je delaven in hkrati nepozaben konec tedna. Čeprav je trajalo tri leta, da smo končno lahko izpeljali prvo polnokrvno slovensko izvedbo Spartana, je bilo vredno. Po odzivih, ki jih dobivamo, smo se Slovenci še enkrat izkazali kot odlični gostitelji. Verjamem, da smo šele na začetku zgodbe, ki se bo v prihodnje razvila v velik športni, zabavni in turistični produkt," je po koncu povedal Simon Rožnik, direktor agencije Extrem, ki je bdela nad dogodkom.

Ne spreglejte