Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 5. 2012,
13.48

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 30. 5. 2012, 13.48

8 let, 5 mesecev

Notranjci nadaljujejo s Cerkniškim tekom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Po enomesečnem premoru se nadaljuje Notranjski pokal v tekih, v nedeljo, 3. junija, bo potekal Tek ob Cerkniškem jezeru, ki ima najdaljšo tradicijo v notranjskem pokalu in privabi največ tekačev.

Notranjski pokal se prihajajoči vikend nadaljuje s tekom ob Cerkniškem jezeru, kjer bodo ljubitelji teka in rekreacije ponovno imeli možnost merjenja moči. Po 4. Maistrovem teku na Uncu, 10. Teku na Križno goro in prvomajskem 13. Teku na Slivnico se bodo tekači zbrali v Cerknici, kjer Športna zveza Cerknica prireja rekreativni tek za mlado in starejšo populacijo. Najmlajši bodo lahko tekmovali na razdaljah med 700 in 1.500 metri, med tem ko člane in članice čaka 9,2-kilometrska proga, ki so jo leta 2010 nekoliko spremenili in je tako primerna za vse privržence teka. Začetek mladinskih tekov bo ob 9.30, ko bodo otroci štartali s ciljne črte članskega teka in bodo tekli proti vasi Otok. Vse tri otroške kategorije bodo imele obrat na polovici svoje dolžine tako, da bodo udeleženci tek končali v štartno-ciljnem prostoru.

Člani se bodo na nedeljskem teku spopadli z 9,2 kilometra dolgo progo, ki jih bo vodila od križišča pri Ribiškem kotu v smeri vasi Otok, preko Otoka do Zadnjega kraja skozi gozd do križišča, kjer bodo zavili desno do ceste ob jezeru in nato nadaljevali naravnost proti Ribiškemu kotu. Na večinoma ravninsko progo, na kateri je nekaj krajših vzponov in spustov, predvsem v drugem delu trase, se bodo tekači podali ob 10.00. Na teke se morate prijaviti, in sicer boste to lahko storili na dan prireditve med 8.00 in 9.10 na prireditvenem prostoru v Ribiškem kotu, ko bo prijavnina za člane znašala 10 evrov, otroci pa bodo tekli brezplačno.

Lanskoletni zmagovalec in hkrati tudi rekorder proge je Jan Breznik, ki je progo pretekel s časom 29:34, med dekleti je z 38:38 slavila Valentina Rebec. Trenutno v skupnem seštevku Notranjskega tekaškega pokala v moški konkurenci vodi Andrej Lindič, tesno za njim prvo trojico zaključujeta Aljaž Zalar in Toni Habjan. Med dekleti suvereno vodi zmagovalka vseh treh letošnjih tekov Kristina Bele, druga je Alenka Krže, na tretjem pa Slavica Mlakar.

Ne spreglejte