Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 7. 2012,
16.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nočna 10ka

Torek, 3. 7. 2012, 16.41

8 let

Na Bledu zopet "Nočna 10ka"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bled bo v soboto, 14. julija, zopet gostil Nočno 10ko, organizatorji Društvo Vitezi Dobrega Teka so pred tradicionalno prireditvijo predstavili podrobnosti in novosti, ki jih prinaša letošnji tek.

Leto je naokoli in na Bled se ponovno vrača Nočna 10ka, ki je v kratki, petletni zgodovini prerasla v eno največjih rekreativnih tekaških prireditev pri nas. Čar blejske prireditve se skriva v tem, da se tekači na pot okoli jezera odpravijo ponoči, štart najdaljše preizkušnje bo ob 22.00. Prav nekoliko drugačen termin teka in prelepa tekaška okolica sta ključna razloga, da se Nočne 10ke udeležuje vse več tekačev, letos jih bo na štartu desetkilometrskega teka rekordnih 2345. Predsednik Društva Vitezi Dobrega Teka Marko Roblek je ob velikem zanimanju za blejski nočni tek povedal: "Pred petimi leti smo začeli postavljati prireditev predvsem rekreativnega značaja, tekmovalnost je tu v drugem planu, in to so prepoznali tudi naši obiskovalci. Letos že šestič organiziramo prireditev, ki je bila rekordno razprodana že mesec in pol pred štartom. Konec maja smo zapolnili 2345 prostih mest na desetkilometrskem teku, na otroškem in rekreativnem teku pa bo na vsakem od 300 do 400 tekačev, s čimer bomo presegli število 3000 tekačev, kar pomeni, da smo ena večjih slovenskih tekaških prireditev." Roblek je hkrati poudaril, da bi v društvu radi omogočili tek vsem, ki želijo teči na Nočni 10ki, a so zaradi omejenih prostorskih zmogljivosti Bleda, predvsem cestišča, morali število tekačev omejiti: "Naše vodilo je kakovostna tekaška izkušnja, ne le masovni tek."

Obeta se pestra mednarodna zasedba, nekaj novosti, otroški in rekreativni teki

Blejski tekaški praznik, ki se bo pričel že v popoldanskih urah (od 17.00 dalje), prinaša tudi nekaj novosti. "Zanimivost letošnjega teka je certificirana proga s strani Atletske Zveze Slovenije. Skupaj z njihovim uradnim merilcem smo letos progo izmerili do centimetra natančno, kar bo dalo še dodatno težo sami prireditvi," je o natančnih izmerah proge spregovoril vodja tekmovanja Igor Zonik. Organizatorji so za lažje gibanje tekačev uvedli zapestnice, s katerimi bodo tekači na vodnem otoku lahko prevzeli vodo. "Novost so tudi vgravirane vilice, ki so obenem tudi medalja (na letošnjih vilicah bo vgravirana letnica teka op.a.). Nekoliko smo osvežili tudi darilno vrečo, pripravili smo nov produkt, kopalno brisačo," je o novostih še spregovoril Zonik in hkrati dodal, da pričakujejo pestro mednarodno tekaško zasedbo: "Vsako leto prihaja vedno več tekmovalcev iz tujine, letos pričakujemo rekordnih 15 držav udeleženk iz cele Evrope, prijave so bile celo iz Amerike."

Na blejski tekaški prireditvi se bodo lahko preizkusili tudi otroci in rekreativci. Še pred vrhuncem športne sobote, (štartom teka na 10 kilometrov ob 22.00), bodo otroci tekli na otroškem Ice Powerteku na 400 in 800 metrov, ki se bo pričel ob 20.00. Nacionalno združenje za kakovost življenja Ozara Slovenija pa ob 21.00 pripravlja še 1,2-kilometrski Ozarin tek, ki je netekmovalnega značaja in na katerem bodo udeleženci premagovali simbolične ovire in rušili stereotipe o duševnih bolnikih. Za dobro glasbeno vzdušje bosta poskrbeli skupina Joške v`n in Godba Gorje.

Ne spreglejte