Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
1. 9. 2014,
13.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 9. 2014, 13.23

8 let

Bolečina: tisto, kar sem najmanj pričakoval

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dogaja se mi tisto, na kar sem najmanj računal. Z leti so se mi sem in tja prikradle kakšne bolečine, tokrat se bojim, da gre za nekaj več.

Tretji teden treninga sem opravil tri teke. Četrtega, najdaljšega, sem zaradi bolečine v levi nogi moral izpustiti. Pravzaprav se je vse skupaj zgodilo v petek dopoldan. Na programu sem imel pol ure lahkotnega teka, ki je nekako priprava na najdaljši tek v tednu. Še preden sem se odpravil na tek, sem skozi celo levo nogo čutil bolečino. Predvideval sem, da ko se bom ogrel, bo izginila. Bilo je še slabše. Trening sem opravil do konca, a začel sem se zavedati, da gre za nekaj resnejšega.

Popoldan sem na otroškem igrišču srečal prijatelja. Razlagal sem mu svoje težave … takoj mi je rekel: "Boštjan, to je zagotovo išias ali hernia diska." Čez eno uro sem bil že doma na internetu in skoraj diplomiral iz vsega skupaj. Začel sem vrteti spomin nazaj … Bolečine se mi je pojavljale že dva ali tri mesece prej. Še posebej, ko sem malo dlje časa vozil avto, se mi je iz spodnjega dela zadnjice širila po vsej nogi navzdol. Tudi na počitnicah, ko sem se vrnil z jutranjega teka, sem v spodnjem delu zadnjice čutil manjšo bolečino, a je pozneje izginila, tako da nisem bil preveč pozoren na to. Zdaj, ko sem pretekel več kilometrov, je očitno usekalo.

Ta trenutek mi je čisto vseeno

V soboto sem po telefonu govoril z Urbanom Jarcem, ki je tudi maser naših slovenskih smučarskih skakalcev. Ko sem mu razložil situacijo, me je sprva vprašal: "Se ti bolečina širi skozi celo nogo?" "Da," sem mu odgovoril. "Da, lahko je tudi to. V ponedeljek popoldan se oglasi pri meni, da vidimo približno, zakaj bi lahko šlo," je rekel in mi do nadaljnjega odsvetoval tek. Me je pa potolažil, da če ne gre za hujšo obliko, se lahko pozdravi tudi z določenimi vajami.

Moram biti iskren. Ta trenutek mi je čisto vseeno, ali mi bo uspelo iti na ljubljanski maraton ali ne. Če bi bil mlajši, bi verjetno rinil z glavo skozi zid. Ne, tokrat ne, vendar ostajam optimist in upam na najboljše.

Barje je zakon

V začetku tedna sem iskal daljšo traso za nedeljski tek. Že večkrat sem slišal, da je na Barju ogromno lepih poti za tek. Prejšnji teden mi jih je svetoval tudi Tadej, ki mi je pomagal pri sestavi tekaškega programa. Tako sem v torek vzel kolo in šel raziskovat. Res so lepi tereni, tako da jih vsakomur priporočam.

Ne spreglejte