SiolNET. Sportal Rekreacija
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Barilla akademija: "Naj se slasten boj za najboljšega kuharja začne!"

Foto: Barilla
Oglasno sporočilo

Le nekaj dni nas loči od petega  Barilla svetovnega prvenstva v pripravi testenin v Parmi, v katerem se bodo novi talenti in vrhunski kuharji s celega sveta potegovali za naziv najboljšega kuharja testenin. Žirijo bodo morali prepričati z receptom, ki združuje italijansko tradicijo z mednarodnimi okusi. V kulinarični špici prvenstva pa bosta sodelovala tudi dva Slovenca – Jure Tomič kot tekmovalec in Matjaž Cotič kot žirant.

Že peto leto po vrsti se bodo od 9. do 11. junija 2016 kuharji, kulinarični poznavalci in novinarji zbrali v Parmi – v mestu, ki je bilo nedavno imenovano za UNESCO Kreativno mesto gastronomije in v mestu, kjer sta doma testeninski gigant Barilla in Akademija Barilla, organizator prvenstva in center za promocijo odličnosti italijanske kuhinje. 

Prvenstvo namreč ni le prestižno tekmovanje, temveč slavi tudi talent in strast do kuhanja, druženje ob odlični hrani in način kulture in življenja, v katerem testenine zasedajo pomembno in nepogrešljivo mesto.

Foto: Barilla Novost na že tradicionalnem prvenstvu pa je letošnjo tekmovanje mladih kuharskih talentov, ki bodo morali kultne Barilla špagete št.5 povzdigniti na novo kreativno in gurmansko raven. Zmagovalce v kategoriji "Mladi talenti" bo pomagal izbrati tudi Matjaž Cotič, vrhunski slovenski kuhar in ambasador 'ljubezni do testenin' Barilla v Sloveniji, ki se je prvenstva udeležil lansko leto. Kot dobitnik srebrne medalje se letos vrača v vlogi žiranta, med talenti pa bo skupaj z ostalimi člani mednarodne žirije iskal tiste, ki bodo znali preprosto jed, kot so testenine, na novo izumiti na način, ki preseneča in navdihuje, a ima hkrati okus po italijanski strasti.

Da bo tekmovanje še bolj napeto, pa bo poskrbel naš Jure Tomič, eden izmed 25 vrhunskih kuharjev, ki je bil izbran, da se letos poteguje za najboljšega med najboljšimi v kategoriji "Vrhunski kuharji". Čeprav mu mednarodna tekmovanja niso tuja, bomo navijali zanj in mu želimo, da na nebu kulinaričnih zvezd zasveti najmočneje. "Forza", Jure!

Tekmovanje pa bo le glavna jed dogajanja. Istočasno bo v Parmi v sodelovanju z Barillo potekal tudi festival Gola Gola, ki bo mesto spremenil v avenijo kulinaričnih dogodkov na prostem. Za predjed si bodo gostje lahko privoščili tudi pester program, ki ponuja ogled tovarne Barilla, največje tovarne testenin na svetu, ogled mesta Parma, ki mu je UNESCO nedavno podelil naziv Glavno mesto hrane, ogled proizvodnje parmezana in paprik čili, delavnico fotografiranja hrane s Giovannijem Malgarinijem ali srečanje s človekom, ki s svojimi humanitarnimi akciji navdihuje Barillo – Bruno Serato vsak dan namreč s testeninami nahrani 14 tisoč revnih otrok. Njegovemu zgledu je sledila tudi Barilla in do zdaj v podobnih programih v dveh ameriških mestih donirala že deset ton testenin. Program prvenstva torej zagotovo nudi nekaj za vsak okus! In seveda nismo pozabili niti na sladico: vsi recepti tekmovalcev bodo po prvenstvu zbrani na spletni strani Barilla. Mi jih bomo zagotovo poskusili. Pa vi?


Skupina Barilla

Barilla je bila ustanovljena v mestu Parma leta 1877 kot trgovinica s kruhom in testeninami, danes pa je med vodilnimi proizvajalci testenin na svetu, omak za testenine v Evropi, pekovskih izdelkov v Italiji in hrustljavih kruhkov v Skandinaviji. Skupina Barilla ima v lasti 29 proizvodnih enot (14 v Italiji in 15 v tujini) and izvaža v več kot sto držav. Vsako leto proizvede približno 1,7 milijona ton prehrambenih izdelkov pod blagovnimi znamkami Barilla, Mulino Bianco, Harrys, Pavesi, Wasa, Filiz, Yemina e Vesta, Misko, Voiello in Adacemia Barilla.

Skupina Barilla temelji na enem in edinem načinu poslovanja: "Dobro zate, dobro za planet."

"Dobro zate" se izraža v tem, da nenehno izboljšujemo naše izdelke, ljudi pa motiviramo k izbiri zdravega življenjskega stila. Izboljšati želimo tudi dostop do hrane in družbeno vključenost. "Dobro za planet" pa se izraža v spodbujanju in vzpostavljanju trajnostnih dobavnih verig in v zmanjšanju količin CO2 emisij ter porabe vode med proizvodnjo.
Za več informacij obiščite www.barillagroup.com.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin