Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 11. 2018,
20.26

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Rok Sirk NK Mura NK Aluminij

Nedelja, 4. 11. 2018, 20.26

5 let, 5 mesecev

Poročilo s tekme Aluminij : Mura

Rok Sirk Muri prinesel zmago in skočil na vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Rok Sirk | Rok Sirk se je v Kidričevem izkazal z novima zadetkoma. | Foto Mario Horvat/Sportida

Rok Sirk se je v Kidričevem izkazal z novima zadetkoma.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Oba gola za goste je dosegel Rok Sirk, ki je zdaj z devetimi goli skupaj z Rokom Kronavetrom iz Olimpije na vrhu lestvice strelcev.

Dvoboj pokalnih polfinalistov je pripadel Muri, ki je po zaslugi dveh zadetkov Roka Sirka prišla do pete zmage v sezoni, s katero se je prebila pred današnjega tekmeca oziroma skočila kar na četrto mesto na lestvici. Aluminij pa brez zmage ostaja štiri kroge.

Sobočani so dobili prvi polčas z golom Roka Sirka v osmi minuti. Takrat je zadel z glavo iz bližine po podaji - prav tako z glavo - Matica Maruška. Za Sirka je bil to osmi zadetek v sezoni. V nadaljevanju pravih nevarnosti za ena ali druga vrata ni bilo, izjema je bila 11. minuta, ko je Matko Obradović obranil strel Francesca Tahiraja, in 45. minuta, ko je Rok Kidrič po kotu z glavo žogo poslal malo čez prečko.

V 48. minuti je Aluminij resno zagrozil, potem ko je Ilija Martinović z glavo zgrešil iz bližine. Kmalu zatem je z leve strani zgrešil tudi Tahiraj, v 70. minuti pa je drugič na tekmi udaril Sirk, ki je po lepi podaji Luke Bobičanca za hrbet domače obrambe stekel proti golu in malce z desne z diagonalnim strelom dosegel deveti gol sezone in se s tem na prvem mestu lestvice strelcev izenačil z Olimpijinim Rokom Kronavetrom.

Domači so si do konca tekme sicer priigrali nekaj strelov, toda prav nevarni za vrata Mure niso več bili, tako da so tri točke romale v Prekmurje.

Kidričani bodo v 16. krogu v nedeljo gostovali v Krškem, Sobočani pa bodo v soboto gostili Gorico.

Aluminij : Mura 0:2 (0:1)

Športni park, sodniki: Obrenović, Pospeh (oba Ljubljana) in Černe (Nova Gorica).

Strelec: 0:1 Sirk (8.), 0:2 Sirk (70.).

Aluminij: Janžekovič, Grgić, Muminović, Martinović, Krajnc, Horvat (od 77. Leko), Petrovič, Rogina (od 58. Maloku), Ploj, Tahiraj, Kidrič (od 66. Trdina).
Mura: Obradović, Bošković, Šturm, Karničnik, Kozar, Lorbek, Maruško, Horvat (od 61. Šušnjara), Kouter, Bobičanec (od 87. Rebernik), Sirk (od 75. Maroša).

Rumeni kartoni: Horvat, Martinović, Petrovič, Maloku; Bobičanec.

Spremljanje tekme v živo:

Konec je! V Kidričevem je Mura zmagala z 2:0 in skočila na vrh lestvice, ob tem pa zaokrožila krog, v katerem so bili nogometaši neverjetno učinkoviti. Na petih tekmah smo namreč videli kar 26 golov, kar znese 5,2 zadetka na tekmo.

VIDEO: drugi gol Roka Sirka:

GOOL! V Kidričevem smo dočakali še drugi zadetek, spet pa je v 70. minuti v polno meril Rok Sirk. Zdaj Mura vodi z 2:0 in je blizu zmage, je pa precej bolj oddaljen rekord slovenske lige po številu golov v enem krogu. Zdaj smo pri številki 26, rekord je 28.

60. minuta: po uri igre v Kidričevem še vedno ostaj pri vodstvu Mure z 1:0. Vse kaže, da so se strelci le malce umirili in na zadnji tekmi 15. kroga ne bomo videli toliko zadetkov, kot smo jih na prvih štirih.

Začetek drugega polčasa? Kaj nas v Kidričevem čaka v drugem delu igre?

Polčas! Po res pestrih prvih treh nedeljskih tekmah 15. kroga, ko je kazalo celo na rekordno število golov v enem krogu v zgodovini lige, se je na zadnji tekmi kroga, vsaj za zdaj, vse skupaj malce umirilo. Mura na polčas z vodstvom z 1:0. Seveda pa se lahko v drugih 45 minutah vse skupaj spremeni. Po tem, kar smo videli danes, ni odločenega še nič. Trenutno smo pri 25 golih, rekordno število iz sezone 1996/97 pa je 28.

VIDEO: gol Roka Sirka:


GOOOL! No, pa nismo dolgo čakali na prvi zadetek v Kidričevem. Z osmim prvenstvenim golom sezone je zanj poskrbel napadalec Mure Rok Sirk in goste popeljal v vodstvo. Zdaj za izenačitev rekorda iz leta 1996 potrebujemo le še tri zadetke, za nov rekord pa štiri.

Tekma se je začela! Kdo bo boljši v Kidričevem?

Bomo dočakali nov rekord? Za konec nas čaka še zadnja tekma kroga, ki je do zdaj postregel že kar z 24 zadetki. Če bo na zadnji tekmi še za štiri, bomo dočakali izenačitev rekorda. V sezoni 1996/17 jih je v 15. krogu padlo 28, kot je izbrskal Slavko Jerič.

Ne spreglejte