Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2018,
18.49

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Rudar Velenje NK Maribor NK Maribor

Petek, 7. 12. 2018, 18.49

5 let, 4 mesece

Poročilo s tekme Rudar : Maribor

Pred odmorom padel še Rudar: Štajerci so natresli že 55 zadetkov! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Nogometaši Maribora so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Velenju premagali domači Rudar s 3:1 (1:1).

Francesco Tahiraj
Sportal Slovo od leta 2018 ob albanskih notah #video

Gostitelji so tekmo začeli pogumno, prvi del prvega polčasa je bil povsem enakovreden, priložnosti praktično ni bilo. V 14. minuti so sicer gosti nekajkrat streljali na gol, a žoga ni našla poti v mrežo, po kotu pa je Luka Zahović prišel do strela, a je bil Matej Radan na mestu. V 29. minuti se je Zahović znašel v podobni priložnosti, tokrat je streljal mimo gola, učinkovitejši od njega pa je bil v 38. minuti Jan Mlakar, ki je izkoristil podajo z desne strani, z neposredne bližine je zatresel mrežo.

Fotogalerija iz Velenja (fotograf: Jurij Vodušek / Sportida):

Fotogalerija
1 / 27

Le tri minute pozneje bi lahko domači izenačili, Dominik Radić je ušel mariborski obrambi, z leve strani prišel pred vratarja Kenana Pirića, a je bil ta dobro postavljen in je strel ubranil. Lepo priložnost je imel na drugi strani v 41. minuti spet Zahović, po podaji Mlakarja je sam pritekel pred Radana, a je ta z nogo dobro posredoval.

Kazen za zapravljeno priložnost je prišla že v naslednjem napadu, ko je navidez nenevarno akcijo uspešno končal Leon Črnić, po podaji Radića ni okleval s strelom, ki je končal za hrbtom Pirića.

Tudi drugi del so Velenjčani začeli podjetno, a v času njihove premoči so gosti spet povedli. Po lepi podaji Jasmina Mešanovića je Zahović spet sam stekel proti vratarju, tokrat ga je z nizkim strelom tudi premagal.

Zmagovalec je bil dokončno rešen v 59. minuti, ko je bil po kotu v kazenskem prostoru najvišji Saša Ivković, njegov strel z glavo je bil dovolj močan in natančen, da je končal v mreži. Za branilca Maribora je bil to že šesti gol v sezoni, z njim je umiril velenjske nogometaše, ki so se takrat že zavedali, da točk proti tradicionalno neugodnem tekmecu tudi tokrat ne bo.

Rudar Velenje : Maribor 1:3 (1:1)

Štadion Ob jezeru, gledalcev 700, sodniki: Obranović, Praprotnik, Salkić (vsi Ljubljana).

Strelci: 0:1 Mlakar (35.), 1:1 Črnčič (41.), 1:2 Zahović (52.), 1:3 Ivković (59.).

Rudar: Radan, Pušaver, Tomašević, Vasilijević, Hrubik, Bolha (od 88. Vodeb), Črnčič (od 74. Škoflek), Pušnik, Trifković, Arap (od 58. Tučić), Radić.

Maribor: Pirić, Klinar, Rajčević, Ivković, Viler, Bajde (od 70. Santos), Cretu, Dervišević, Mešanović, Zahović (od 85. Kramarič), Mlakar (od 70. Mlakar).

Rumena kartona: Vasilijević; Zahović.
Rdeči kartoni: /

Rudar : Maribor 1:3 (1:1)

Konec tekme! Do konca srečanja nismo več videli veliko akcije in ostalo je pri izidu iz 59. minute.

59. minuta: GOOOL! 1:3! Nov zadetek Maribora. Vnovič je udarila naveza Dervišević-Ivković! Amir je podal s kota srbski branilec pa je spet zadel z glavo. To je bil že šesti zadetek Ivkovića v tej sezoni. Zdaj jih ima toliko kot denimo kapetan Maribor Marcos Tavares.

Naveza Amir Dervišević-Saša Ivković:

53. minuta: GOOOL! 1:2! Potem ko so knapi še bruhali ogenj in bili jezni na sodnika, je Maribor že vodil z 2:1. Jasmin Mešanović je lepo našel Luko Zahovića, ki mu ni bilo težko zadeti.

Deveti zadetek je dosegel tudi Zahović:

49. minuta: Sporna situacija. Kapetan Rudarja Trifković je s podajo v kazenski prostor zadel Aleksandra Rajčevića, a se sodnik ni odločil za kazenski strel. Velenjčani ob tej odločitvi niso skakali od sreče.

Enajstmetrovka ali ne?

Je sodnik naredil napako, ko se ni odločil za najstrožjo kazen?

  • Da.
    39,68 %
    269 glasov
  • Ne.
    60,32 %
    409 glasov
Oddanih 678 glasov

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

41.  minuta: GOOOL! 1:1! Rudar je hitro izenačil. Po vrhunski podaji Dominika Radića je lepo zadel Leon Črnčič in poskrbel za izenačenje. 

35. minuta: GOOOL! 0:1! V minutah, ko so v Velenju gledalci že zehali, je po desni lepo prodrl Denis Klinar in lepo podal do Jana Mlakarja, ki je izkoristil medlo obrambo domačin in zadel že svoj deveti zadetek v sezoni.

Deveti zadetek Mlakarja:

14. minuta: Po novem udarcu s kota je do strela prišel tudi Luka Zahović, a tudi njegov strel je Radan brez težav ukrotil.

Še druga lepa obramba Radana:

13. minuta: Maribor je zapretil! Po udarcu s kota je močno sprožil Gregor Bajde, strel mu je odlično ubranil domači vratar Matej Radan. Odbita žoga je prišla le do Alexandruja Cretuja, a tudi njegov strel ni našel poti do mreže.

Vroče pred vrati knapov:

10. minuta: Rudar je bil v prvih minutah bolj nasprotnik, zato trener Maribora Darko Milanič ni bil zadovoljen. Je pa res, da si tako eni kot drugi niso prigrali nobene nevarne akcije.

Začetek tekme!

Kdo sodi? Glavni sodnik bo Rade Obrenović iz Ljubljane

Težave Maribora: Vijol’čni seznam manjkajočih je najdaljši to jesen. Manjkajo Marko Šuler, Aleks Pihler in Blaž Vrhovec zaradi štirih rumenih kartonov, kaznovani Dino Hotić prestaja še zadnjo tekmo premora, tudi tokrat pa izven kadra že dlje poškodovani Martin Milec, Luka Uskoković in Denis Šme.

Začetni postavi v Velenju:

Ne spreglejte