SiolNET. Sportal Prva liga
0,82

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Po šabloni Maribora po sodnikih udarila še Mura #video

0,82

termometer

NK Rudar Velenje, NK Mura
Mura je bila v Velenju zelo nezadovoljna s sojenjem, Foto: Jurij Vodušek/Sportida

Tako kot to redno počne vodilni Maribor, je po sodnikih in sojenju udarila tudi Mura. Prekmurci so mnenja, da je sojenje Slavka Vinčića vplivalo tako na potek srečanja kot tudi končni rezultat. ''Naš klub spomladi ni bil deležen enakopravnega sodniškega kriterija,'' so zapisali v obširnem zapisu, ki ga objavljamo v celoti.

NK Rudar Velenje, NK Mura Sportal Nekdanji zmaj osrečil Rudar in spravil Muro v slabo voljo #video

Vrhunci s tekme v Velenju:

Spoštovani,

NK Rudar Velenje, NK Mura Foto: Jurij Vodušek/Sportida v NŠ Mura spremljamo sojenje na tekmah Prve Lige Telekom Slovenije in na tekmah našega kluba. V NŠ Mura se sicer ne želimo javno opredeljevati in ocenjevati dela sodnikov, saj verjamemo da Nogometna zveza Slovenije in sodniška organizacija temu pomembnemu področju namenjata veliko pozornosti.

Kljub temu pa menimo, da po včerajšnji tekmi z velenjskim Rudarjem moramo opozoriti na sojenje, ki v najmočnejši ligi državnega nogometnega prvenstva bistveno vpliva na rezultate v tekmovanju, ki postaja vse privlačnejše.

Po uvodnih treh krogih spomladanskega dela prvenstva menimo, da naš klub ni deležen enakopravnega sodniškega kriterija, ki je pomembno vplival na razplete tekem z nekaterimi uglednimi slovenskimi klubi.

Na primer, na zadnji tekmi v Velenju, je v 20. minuti srečanja David Kašnik nad Žanom Karničnikom storil prekršek, glavni sodnik srečanja Slavko Vinčić pa drugega rumenega kartona ni pokazal igralcu, ki je storil prekršek, ampak Marku Ćošiću. Ob tem je glavni sodnik srečanja pokazal še en rumeni karton, ki v zapisniku na uradni spletni strani Prve lige niti ni zabeležen. Ta primer kaže na upravičeno domnevo, da bi se srečanje, v primeru drugačnih sodniških odločitev lahko končalo drugače.

Ponosni smo, ko slišimo, da NŠ Mura predstavlja poživitev za slovenski klubski nogomet, vseeno pa ostaja slab občutek, da se sodniške napake v škodo novinca v prvoligaški druščini dogajajo prepogosto.

V NŠ Mura si želimo, da se pozitivna podoba rastoče slovenske prve lige, povezuje z atraktivnimi tekmami, dobrem navijanju, obiskih na stadionih, kar predstavlja zdrave temelje za razvoj slovenskega nogometa. Žal pa pozitivne razprave o slovenskem nogometu v zadnjem času prevečkrat preglasijo tiste o sojenju.

Zato upamo, da bomo o stanju odkrito spregovorili in se seznanili z ukrepi, da bi bilo takšnih razprav manj, pozornost pa bo usmerjena v napete dvoboje vedno bolj konkurenčne prve slovenske nogometne lige. Nogometna zveza si prizadeva ustvarjati dobre pogoje za slovenski nogomet, zato upamo, da bo temu sledila tudi sodniška organizacija s primernim odzivom in predstavitvijo ukrepov, ki bi trenutno stanje izboljšali. V dobro kluba, v dobro slovenskega nogometa in v dobro vseh, ki imajo radi nogometno igro.

Športni pozdrav,

Upravni odbor NŠ Mura

Preberite še:

NK Maribor, ND Gorica, Prva liga Telekom Slovenije Sportal Je sodnik pogledal skozi prste Mariboru in oškodoval Gorico? #video Simon Rožman Sportal Rumenim evropski spopad, Aluminij letos brez golov in točk #video

 

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • skerbinekkonrad / 11.03.2019. ob 19:04 +2 0

  Resnično je sojenje slabo, nekaj iz neznanja, nekaj zlonamerno.

  +2 0
 • 78456 / 11.03.2019. ob 19:24 0 0

  Hanza,sojenje ne moti samo Maribora,si pozabil kaj pravijo Domžalčani,Krško zadnjič Triglav,tudi Rudar.Ne protestira samo tvoja Olimpija,ki pa tudi nima razloga pri vseh 11 metrovkah.

  0 0
delitve: 68
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin