Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 3. 2019,
16.54

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Triglav NK Celje Dario Vizinger

Sobota, 16. 3. 2019, 16.54

5 let, 1 mesec

Poročilo s tekme Celje : Triglav

Celjani na krut način končali pomladansko pravljico Triglava #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Nogometaši Celja so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav s 4:0 (1:0).

Triglav Gorica
Sportal Konec mračnega niza za Gorico in Aluminij, večni derbi še buri duhove #video

Celjani so bili v prvem polčasu konkretnejši, precej večkrat streljali, a le redki so bili poskusi, ki bi jih označili za nevarne. Eden teh je bil prosti strel Janeza Piška v 21. minuti, ko je žogo odbil Jalen Arko, drugi pa Mitje Lotriča v 32. minuti, ko je Celje tudi povedlo.

Takrat je Dario Vizinger z desne strani iz bližine žogo podal nazaj na šest, sedem metrov od vrat, od koder je Lotrič dosegel svoj šesti gol sezone. Triglav je bil blizu gola v 15. minuti, ko je Tin Karamatić s strelom z glavo zatresel vratnico.

Celjani so dobro odprli tudi drugi polčas. V 48. minuti je Rudi Požeg Vancaš z leve strani podal pred vrata, kjer je bil Dario Vizinger in zadel za 2:0 ter dosegel svoj tretji zadetek sezone. le malce zatem si je Arko privoščil napako pri izbijanju, ko je slabo zadel žogo, do nje je prišel Lotrič, a jo neoviran poslal mimo gola.

Rudi Požeg Vancaš se je proti Kranjčanom izkazal z dvema asistencama. | Foto: NK Celje Rudi Požeg Vancaš se je proti Kranjčanom izkazal z dvema asistencama. Foto: NK Celje

V 57. minuti pa so gledalci videli skoraj identično akcijo Celjanov kot v 48. minuti. Znova se je v vlogi podajalca na levi strani znašel Požeg Vancaš (četrta asistenca sezone) in znova je bil pred golom na pravem mestu Vizinger, ki je zadel že za 3:0.

Dvajsetletni hrvaški napadalec, ki je pred Celjem igral za Varaždin, Rijeko in Hrvatski Dragovoljac, je v 70. minuti dosegel še tretji zadetek na tekmi, zadel je iz bližine po Piškovi podaji. V 81. minuti so po dolgem času malce nevarneje zagrozili Gorenjci, Karamatić pa je bil znova premalo natančen z glavo. V 90. minuti je na drugi strani streljal Požeg Vancaš, a je bil Arko na mestu.

Celjani bodo v 24. krogu 30. marca gostovali v Mariboru, Triglav pa bo dan pozneje gostoval v Krškem.

Celje : Triglav 4:0 (1:0)

Arena Z'dežele, sodniki: Vinčić, Klančnik in Kovačič.

Strelci: 1:0 Lotrič (32.), 2:0 Vizinger (48.), 3:0 Vizinger (57.), 4:0 Vizinger (70.).

Celje: Jurhar, Zaletel, Travner, Brecl, Vidmajer, Cvek, Pišek (od 72. Benedičič), D. Štraus, Lotrič (od 78. Novak), Požeg Vancaš, Vizinger (od 71. Ibišević).

Triglav: Arko, Rogelj, Karamatić, Arh-Česen, Mlakar, Mertelj, E. Kryeziu (od 74. Udovič), Svraka (od 46. Kopač), Tijanić, Majcen, Crnov (od 32. Žurga).

Rumena kartona: Rogelj, Arh-Česen.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Celju:

Konec tekme!

70. minuta: GOOOL! 4:0! Svoj tretji zadetek na tekmi je dosegel Dario Vizinger in prišel do klasičega hat-tricka. Po kombiniarnju Cveka, je podajo za zadetek prispeval kapetan Pišek, Vizinger pa je žogo še tretjič v drugem delu poslal v prazno mrežo.

Klasični hat-trick Vizingerja:

56. minuta: GOOOL! 3:0! Srečanje je bolj ali manj odločeno. Štajerci so zadeli še tretjič. Po ponovitvi akcije iz 48. minute je Vizinger zadel še drugič. Podal mu je spet Požeg Vancaš.

Ponovitev akcije za 2:0:

51. minuta: Celjani bi kmalu zadeli še tretjič. Po hudi napaki vratarja Jalna Arka, ki je povsem zgrešil žogo, je mimo vrat z zelo ugodnega položaja sprožil Lotrič.

Poigravanje Arka Celjani niso kaznovali:

48. minuta: GOOOL! 2:0! Celjani so že po nekaj sekundah drugega polčasa podvojili prednost. Po lepem prodoru in podaji Rudija Požega Vancaša je v polno zadel Dario Vizinger.

Nova lepa akcija in zadetek Vizingerja:

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

32. minuta: GOOOL! 1:0! V Celju je završalo. V polno je meril Mitja Lotrič, ki ga je lepo našel Vizinger. Ta je lepo zaustavil podajo Piška, nato žogo zavrnil do Prekmurca, ki mu ni bilo težko zadeti.

Lepa akcija in vodstvo Celja:

21. minuta: Nov nevaren poskus Celja. Dlani Arka je s prostega strela ogrel domači kapetan Janez Pišek. Vratar Triglava se je izkazal z odlično obrambo.

Odličen strel kapetana Piška:

15. minuta: Le nekaj minut kasneje so zapretili tudi gostje. Po odlični podaji Ivana Crnova je bil najvišji z glavno Tin Karamatića, zadetek pa mu je preprečila vratnica. Ostalo je pri 0:0.

Triglavani stresli vratnico:

14. minuta: Po zaspanem začetku je zadišalo po zadetku po strelu Daria Vizingerja. Napadalec je sprožil prek vrat, ob tem pa ga je grdo zadel tudi vratar Jalen Arko.

Poskus Vizingerja in trk z vratarjem:

Začetek tekme v Celju!

Začetni postavi:

Ne spreglejte