Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 7. 2019,
19.58

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

NK Tabor Sežana NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 13. 7. 2019, 19.58

4 leta, 9 mesecev

Poročilo s tekme Tabor Sežana : Aluminij

Aluminij izrekel ''dobrodošlico" novincu lige #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Nogometaši sežanskega CB 24 Tabora so v 1. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Aluminiju iz Kidričevega z 0:2 (0:2).

NK Olimpija
Sportal Olimpija izkoristila spodrsljaj jeznega Maribora, v Domžalah in Celju 2:2

Sežančani so na prvi prvoligaški tekmi po 18 letih doživeli poraz. Kidričani, ki so v minuli sezoni s šestim mestom dosegli najboljšo prvoligaško uvrstitev, so že v prvem polčasu postavili temelje premierni zmagi sezone 2019/20.

Prvi polčas je minil v boljši igri Aluminija, ki je tudi dosegel oba gola. V 24. minuti je Lucas Horvat podal iz kota z leve strani, z glavo pa je zadel Nikola Leko. Tri minute pozneje je Sanin Muminović podal dolgo žogo v kazenski prostor, iz bližine pa je iz prve zadel Luka Štor.

Kidričani, ki po odhodu Oliverja Bogatinova znova igrajo po napotkih Slobodana Gruborja, so imeli ob tem še nekaj priložnosti, Leko je v 12. minuti poskusil z desne, a Arian Rener ni imel veliko dela, malce več ga je imel malo pozneje po novem Lekovem strelu z glavo, v 43. minuti pa so gosti sprožili še strel od daleč, ki pa je bil malce premalo natančen.

Izbranci Andreja Razdrha niso pokazali veliko in sezono odprli s porazom. | Foto: Planet TV Izbranci Andreja Razdrha niso pokazali veliko in sezono odprli s porazom. Foto: Planet TV

Premalo natančen je bil tudi Alen Krajnc v sodniškem dodatku, ko je oplazil prvo vratnico malce z desne strani. Na drugi strani so Sežančani, ki jih vodi Andrej Razdrh, sprožili le en nevarnejši strel, v 36. minuti poskusil je Stefan Stevanović žogo poslal čez prečko.

Tekmeca, ki sta se pred tem zadnjič srečala v 1. krogu pokala v sezoni 2014/15 (z 2:0 so slavili Kraševci), v uvodu drugega polčasa nista bila posebej nevarna, malce več so razumljivo poskušali domači, ki so lovili zaostanek.

V 58. minuti je nenatančno z volejem s približno 20 metrov meril Muminović, v 66. pa je Rener obranil še en Aluminijev poskus z glavo. V nadaljevanju so imeli gosti bolj ali manj lahko delo pri nadzoru tekme, v 88. minuti pa so domači prek rezervista Marsela Stareta vendarle resneje zagrozili, toda eden gostujočih branilcev je v zadnjem trenutku strel blokiral.

Že v sodniškem dodatku je na drugi strani Horvat prišel do strela v kazenskem prostoru, a meril malce previsoko, tako da je ostalo pri 2:0.

Tabor bo v 2. krogu v soboto gostil Celje, Aluminij pa dan prej Triglav.

Tabor Sežana : Aluminij 0:2 (0:2)

Štadion Rajko Štolfa, sodniki: Žnidaršič, Žunič in Bensa.

Strelca: 0:1 Leko (24.), 0:2 Štor (27.).

CB 24 Tabor: Rener, Ristić, Nemanič, Azinović, Salkić, Vukelić (od 59. Mihaljević), Babić, Stevanović (od 87. Stare), Bongongui (od 73. Sever), Stančič, Sikimić.

Aluminij: Janžekovič, Martinović, Kontek, Amuzie, Petrović, Muminović, Leko (od 90. Jakšić), Horvat, Štor (od 80. Vrbanec), Matjašič, Krajnc.

Rumeni kartoni: Azinović, Bongongui; Kontek.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Sežani:

Konec tekme! Aluminij je novincu pokazal, da mu v prvoligaški druščini, ne bo lahko.

60. minuta: V prvih 15 minutah drugega dela se ni zgodilo nič dramatičnega. Aluminij brez težav drži prednost in nič ne kaže na to, da bi lahko domači pripravili preobrat. 

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

27. minuta: GOOOL 0:2! Aluminij je hitro dosegel še drugi zadetek! Le tri minute po prvem zadetku so se gostje ponovno veselili. Sežančani so po dolgi podaji Sanina Muminovića pozabili na Luko Štora, ki je povsem sam hladnokrvno zaključil in Kidričane popeljal v visoko vodstvo.

VIDEO: Aluminij si je hitro nabral visoko prednost:

24. minuta: GOOOL 0:1! Aluminij vodi! Po podaji s kota je bil v kazenskem prostoru domačih najvišji Nikola Leko, ki je z glavo matiral vratarja Renerja.

VIDEO: Razpoloženi Leko je lepo zadel za vodstvo Aluminija:

19. minuta: Nevarna igra branilca Sežana Antonia Azinovića, ki je grdo v zatilje trčil Lucasa Maria Horvata, ki je za trenutek obležal na tleh, zdravniška služba pa ga je nato le usposobila za nadaljevanje tekme. Hrvat si je za grobo potezo prislužil tudi rumen karton.

VIDEO: Grd prekršek hrvaškega branilca:

12. minuta: Prva priložnost na tekmi. Pred vratarjem Taborja se je znašel Nikola Leko, a je Arian Rener je strel brez večjih težav ubranil.

VIDEO: Prva priložnost na tekmi, Rener je bil na mestu:

10. minuta: v začetnih minutah nismo videli veliko akcije, obe moštvi sta tipali druga drugega in zgodilo se ni kaj veliko.

Začetek tekme! Pozdravljeni, Prva Liga je nazaj, s tem pa tudi mi, ki bomo za vas poskušali zadevo narediti kar se da zanimivo. 

Začetni postavi v Sežani:

Ne spreglejte