Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2012,
18.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 6. 2012, 18.28

8 let

V Londonu odprli olimpijski terminal na Heathrow

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na enem najbolj obremenjenih evropskih letališč, londonskem Heathrowu, bo poleti zaradi olimpijskih iger gneča še večja kot običajno.

V petek so tudi zaradi razbremenitve odprli poseben olimpijski terminal. Namenjen bo športnikom, ko bodo odhajali z iger, v treh dneh pa na njem pričakujejo skoraj 13.000 potnikov.

Zanimivo je, da bo terminal deloval le tri dni, od 13. do 15. avgusta. S tega terminala neposredno ne bo mogoče stopiti na nobeno letalo, pač pa bodo z njega z avtobusi razvozili športnike, potem ko bodo ti opravili vse potrebne formalnosti pred poleti. Objekt in vse z njim povezane dejavnosti bodo prireditelje iger stali 28 milijonov evrov. Vse skupaj je namenjeno temu, da bodo športniki, trenerji in drugi spremljevalci s čim manj stresa in čakanja zapustili prizorišče iger. Medtem ko bodo v London pred igrami udeleženci "kapljali" zaradi različnih urnikov in priprav pred tekmovanji, pa bodo olimpijsko mesto po zaključni slovesnosti zapustili skoraj vsi hkrati, kar bo za zaposlene na letališču predstavljalo velik izziv.

Ob predstavitvi olimpijski terminal - postavili so ga na parkirišču za uslužbence - še ni dajal prave športne podobe. Za zdaj je to le bel plastičen objekt, velik za tri bazene. Ko bo operativen, bo v njem na voljo 31 prijavnih okenc in sedem vrst za varnostne preglede. Na današnji predstavitvi tudi še ni delovala klimatska naprava, a odgovorni zatrjujejo, da bo avgusta v njem precej prijetnejša temperatura. "Športniki bodo na našem objektu še zadnjič doživeli londonsko olimpijsko vzdušje. Pripravljamo jim tudi nekaj presenečenja. Za nas pa bo 13. avgust dan, kot ga še ni bilo," je pojasnil vodja olimpijske letališke službe Nick Cole.

Ko bo odslužil svojemu namenu, bodo objekt 15. avgusta preprosto podrli. Na Heathrowu pričakujejo, da bo 13. avgust pomenil nov rekord v prometu na letališču, saj pričakujejo 137.800 potnikov in 200.000 kosov prtljage, kar je 30.000 potnikov več in 50.000 kosov prtljage več kot na običajen delovni dan letališča.

Ne spreglejte