Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 8. 2008,
19.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 12. 8. 2008, 19.10

6 let, 7 mesecev

Sara olimpijska podprvakinja! Čop-Špik ter četverec v finalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sara Isakovič je Sloveniji v paradni disciplini na 200 m prosto priplavala prvo medaljo. V veliki finale sta se v dvojnem dvojcu uvrstila veslača Iztok Čop in Luka Špik, uspešen je bil tudi četverec.

Sara Isakovič je tako nekaj čez 4. uro zjutraj po našem času Sloveniji priplavala srebrno odličje. S časom 1:54,97, kar je novi državni rekord, je zaostala le za Italijanko Federico Pelegrini, ki je znova izboljšala svetovni rekord (1:54,82). Sara se je tako vpisala v zgodovino in osvojila sploh prvo slovensko medaljo v plavanju.

V kvalifikacijah na 100 m prosto je z nastopi končala Nina Sovinek, ki je bila v svoji kvalifikacijski skupini zadnja, skupno pa je osvojila 44. mesto, s časom 57.30.

Kot edini Slovenec na kronometru (47,3 km) je kolesaril Simon Špilak, ki je prevozil 47,3 km v času 1;07:34 in osvojil končno 28. mesto. Zmagal je Švicar Fabian Cancellara (1;02:11), ki je bil bronast že na cestni dirki.

Dopoldanski termin v sredo v Pekingu so zaznamovali veslači. V prvi polfinalni skupini dvojnih dvojcev sta na progi šest uspešno veslala Iztok Čop in Luka Špik, ki kljub težavam v tej sezoni sodita v krog slovenskih favoritov za odličja, in se zanesljivo uvrstila v sobotni finale. Pred njima je bil le avstralski dvojec Crawshay-Brennan.

Ob 11. uri se je v velikem slogu v finale prebila še četverica Tomaž Pirih, Rok Rozman, Rok Kolander in Miha Pirih v četvercu brez krmarja. Zmagali so v drugi polfinalni skupini, s čimer so si prislužili sobotni finalni nastop.

V razredu laser je v tretjem plovu Vasilij Žbogar, osvojil 14. mesto in nazadoval iz 11. na 12. mesto. Gašper Vinčec je v razredu finn po sedmih regatah ostaja peti. Z novim izzivom pa sta se spogledovali slovenski posadki v razredu 470. Karlo Hmeljak in Mitja Nevečny sta po šesti regati sedaj na 14. mestu, potem ko jima je še dan poprej bolje kazalo, ko sta bila 9. Uspešnejša je bila ženska posadka Vesna Dekleva-Paoli in Klara Maučec, ki je z 12. napredovala na 10. mesto.

Začela so se tekmovanja v namiznem tenisu in baseballu, medtem ko so teniški dvoboji že v polnem teku. Nadaljevali so se tudi obračuni v moštvenih športih – vaterpolu, odbojki (Ž), softballu, hokeju na travi (M), rokometu (Ž), nogometu (M), odbojki na mivki (M in Ž), košarki (Ž) in baseballu.

Peti tekmovalni dan na igrah 29. olimpijade so organizatorji podelili 17 kompletov zlatih, srebrnih in bronastih odličij. Za Olimp so se potegovali tekmovalci v rokoborbi, plavanju, dvigovanju uteži, strelstvu, judu, športni gimnastiki (ekipni mnogoboj, ženske), sabljanju, skokih v vodo in cestnem kolesarstvu.

Ne spreglejte