Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 2. 2010,
17.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 11. 2. 2010, 17.05

8 let

"Nezimski" športniki o morebitnih slovenskih medaljah na ZOI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred začetkom zimskih olimpijskih iger smo slovenske športnike, ki z zimskimi športi nimajo trdnih vezi, povprašali, kaj pričakujemo od ZOI v Vancouvru.

Boštjan Cesar, slovenski nogometni reprezentant in branilec Grenobla: "Komaj čakam na olimpijske igre. Tudi sam sem ljubitelj snega, živim pod Alpami v olimpijskem mestu (Grenoble, op. p), je pa tudi res, da nam trener ne dovoli smučati, se pa rade volje zadovoljim s sprehodi po zasneženih vrhovih, ki jih tu ne manjka. Olimpijske igre bom spremljal redno, le konec tedna, ko nastopi čas za tekme in potovanja, bom malce manj aktiven. Izmed slovenskih tekmovalcev ima po mojem mnenju največ možnosti za osvojitev medalje Petra Majdič, med najboljše se lahko vmeša tudi Tina Maze, ki je odlična v tej sezoni, tako kot smukaški del moške reprezentance. Skakalci blestijo na letalnicah, olimpijske igre pa so pač tekmovanje tako posebne vrste, da so presenečenja vedno možna, tako da bi lahko presenetili tudi oni. In še bi lahko našteval, saj so tu še biatlonci, deskarji … Napovedujem dve medalji, ne bi se branil tudi ene. Če bomo ostali brez, vseeno ne smemo imeti razlogov za nezadovoljstvo. Potrebno je namreč čestitati vsem, ki so si sploh zagotovili nastop. Tudi to ni kar tako."

Matjaž Markič, plavalec Kopra in slovenski reprezentant: "Seveda bom spremljal zimske olimpijske igre, vendar ne vem koliko mi bo dopuščal čas med treningi. Kot vsak športnik si namreč zelo rad ogledam velika tekmovanja, na katerih nastopajo slovenski in tuji športniki. To je vrhunec pri zimskih športnikih, podobno kot so pri ostalih poletne olimpijske igre. Predvsem si želim ogledati moški smuk in še nekaj zanimivih disciplin. Od koga največ pričakujem? Verjamem, da se bodo vsi reprezentanti potrudili po svojih najboljših močeh, ve pa se, kdo so favoriti za medalje. Predvsem Andrej Jerman, Petra Majdič, Tina Maze, kakšen skakalec in kak deskar na snegu. Upam na lep uspeh. So pa olimpijske igre posebno tekmovanje, kjer favoriti niso vedno v ospredju. "

Aleš Mušič, hokejist Tilie Olimpije in slovenski reprezentant: ''Olimpijske igre bom spremljal, kolikor mi bo dopuščal čas - glede na to da je časovna razlika. Od športov me najbolj zanima hokej, tako da bom njemu namenil največ časa, z zanimanjem pa bom spremljal tudi naše športnike, predvsem smučarje in skakalce. Največ možnosti za medaljo pripisujem Tini Maze in Petri Majdič, pa tudi Robertu Kranjcu, ki zadnje čase skače zares odlično.''

Sergeja Stefanišin, rokometašica Krima Mercatorja in slovenska reprezentantka "Komaj že čakam, da se olimpijske igre začnejo. Mislim, da bodo ene lepših in večjih v zgodovini. Seveda jih bom spremljala zelo podrobno, najbolj pa seveda naše športnike. Mislim, da imamo v ognju kar nekaj adutov za medalje – imamo smučarje, skakalce, tekačice. Kar so pokazali pred olimpijskimi igrami, je spodbudno in obetajoče. V Vancouvru pa morajo to le držati samozavestno. Najpomembneje se mi zdi, da verjamejo vase, saj so favoriti in zelo dobri. Sama največ stavim na smučarje skakalce."

Sebastijan Škorc, odbojkar Paris Volleyja "Res, da so mi ljubše poletne olimpijske igre, vendar me tudi zimske dosti zanimajo. Poletne predvsem zato, ker je več športov, ki so mi bližje in so mi ljubši. Sicer pa pričakujem dobre nastope naših športnikov in vsekakor nekaj medalj. Dobro pa se zavedam, da so olimpijske igre nepredvidljive. Ni nobene bojazni, da ne bi dal vsak posameznik svojega maksimuma. Pričakovanja so velika, nekateri naši športniki so tudi favoriti v svojih disciplinah in upam, da jim bo uspelo to pretopiti v medaljo. Upam, da mi bo uspelo spremljati njihove nastope, vse pa bo odvisno od časa, ki ga bom imel na voljo za gledanje po TV. Za konec lahko rečem le še to: Držimo pesti za vse slovenske olimpijce in olimpijke."

Miran Vodovnik (dvakratni udeleženec poletnih OI in slovenski rekorder v metu krogle): ''Zimske olimpijske igre bom vsekakor spremljal, kolikor mi bo dopuščal čas. Predvsem nastope slovenskih športnikov in športnic. Sem velik optimist in verjamem, da ne bodo razočarali. Vsekakor pričakujem medaljo, a je kaj takega težko napovedovati. Najbolj pomembno je, da bodo vsi dali vse od sebe in tekmovali po svojih najboljših močeh. Prepričan sem, da bodo naši športniki spet dokazali, kako se bori za slovenske barve. Od koga največ pričakujem, ne bi izpostavljal, saj je to nehvaležno. Sem pa prepričan, da ne bomo razočarani. Olimpijske igre so velik dogodek, ki je medijsko zelo odmeven, čeprav je po drugi strani res, da je tudi to tekma kot vsaka ostala.''

Jaka Klobučar, košarkar Uniona Olimpije "Zimske športe spremljam dokaj redno – predvsem tiste, v katerih nastopajo naši športniki in tako bo tudi v času olimpijskih iger. Sicer so mi ljubše letne olimpijske igre, ker so bolj obširne in tudi izpostavljene. Nekako pa so poleti tudi športi, ki mene bolj zanimajo. Kar se pa tiče slovenskih nastopov na zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru, pa smo lahko optimistični. Tina Maze in Petra Majdič sta skozi celotno sezono v samem vrhu, v zadnjem času pa so dobro pokazali tudi moški v smučanju in Robert Kranjec v skokih. Vsi ljubitelji športa si želimo, da bi naši športniki prinesli čim več medalj z druge strani Atlantika. Če bi že izpostavljal nekoga, ki je res blizu medalji, pa bi izpostavil Majdičevo in Mazejevo.

Ne spreglejte