SiolNET. Sportal Olimpizem
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bodo olimpijske igre 2024 v neposredni bližini Slovenije?

2

termometer

 | Foto:
Italijanski olimpijski komite je soglasno podprl Rim kot uradnega italijanskega kandidata za prizorišče olimpijskih iger leta 2024. Možni protikandidati so za zdaj Boston, Pariz in Hamburg.

Mednarodni olimpijski komite bo gostitelja olimpijskih iger, ki bodo leta 2024, izbral na zasedanju 15. septembra 2017 v Limi.

Italijanski olimpijski komite, predsedniki vseh 64 športnih organizacij na škornju, so na sestanku v Milanu, ob robu svetovne razstave Expo, za olimpijskega kandidata soglasno izbrali Rim, ki je olimpijske igre gostil že leta 1960. Sestanka se je udeležil tudi rimski župan Ignazio Marino, član levosredinske vlade Mattea Renzija, potem ko je rimski mestni svet večinsko podprl odločitev za olimpijsko kandidaturo.

Za gostiteljstvo iger se potegujejo tudi v Hamburgu, Parizu, Bostonu in Budimpešti, v vseh teh mestih so že pridobili uradno podporo svojih nacionalnih olimpijskih komitejev.

Zanimanje so pokazali tudi v Azerbajdžanu

Veliko zanimanje pripraviti prav te igre pa so pokazali tudi v Dohi, Istanbulu in Bakuju.

Iskanje morebitnih kandidatov se bo uradno sklenilo septembra, ko bo Mok še sprejemal vloge možnih kandidatk. Nato se bo začel kandidacijski postopek in tudi uradni izbor mest kandidatk, ki se bodo potegovale za organizacijo največjega športnega dogodka.

Leta 2016 bodo poletne olimpijske igre v brazilskem Rio de Janeiru, leta 2020 pa v Tokiu na Japonskem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin