Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 7. 2017,
12.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Alessandro Chiappini slovenska odbojkarska reprezentanca kvalifikacije za svetovno prvenstvo

Torek, 25. 7. 2017, 12.10

6 let, 6 mesecev

Slovenke v lov na svetovno prvenstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Slovenija odbojka | Foto CEV

Foto: CEV

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se je v ponedeljek zbrala v Mariboru. Naša dekleta se bodo pod vodstvom Alessandra Chiappinija pripravljala na tretji krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki jih bo gostila Nizozemska, hkrati pa tudi že na septembrsko svetovno prvenstvo do 23 let v Ljubljani.

Slovenska izbrana vrsta je uspešno nastopila v drugem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Japonska. Slovenke so morale na Portugalskem premoč priznati le Nemčiji, medtem ko so bile prepričljivo boljše od Francozinj, Portugalk, Estonk in Fink.

Prepričan, da bodo iz dneva v dan boljši

Po mesecu dni premora se dekleta tako vračajo na delo, italijanski strokovnjak Alessandro Chiappini pa je v Mariboru zbral 20 deklet.

"Na Nizozemskem nas čakajo težke tekme, z nasprotniki, ki spadajo v vrh Evrope, a prav to ta ekipa potrebuje za napredek." | Foto: CEV "Na Nizozemskem nas čakajo težke tekme, z nasprotniki, ki spadajo v vrh Evrope, a prav to ta ekipa potrebuje za napredek." Foto: CEV "Kot sem že nekajkrat dejal, sem si želel videti še nekaj deklet, ki bi lahko nastopile za slovensko reprezentanco. Rad bi videl, ali se kje skriva še kakšen talent, zato sem na priprave povabil takšno število igralk. Zelo sem vesel, da bomo začeli delo, še posebej pa zato, ker sem videl, da so dekleta zelo motivirana. Na Portugalskem smo videli, kaj je naša moč in kaj moramo še popraviti v naši igri. Temu bomo posvetili največ pozornosti. Prepričan sem, da bomo iz dneva v dan boljša ekipa, kar bo zelo pomembno že za kvalifikacijski turnir na Nizozemskem, pa tudi za svetovno prvenstvo, o katerem za zdaj še ne razmišljam. Na Nizozemskem nas čakajo težke tekme, z nasprotniki, ki spadajo v vrh Evrope, a prav to ta ekipa potrebuje za napredek," pravi italijanski strokovnjak na slovenski klopi.

Hči nekdanjega selektorja odpovedala vpoklic

Udeležbo na pripravah je zaradi osebnih razlogov odpovedala Sara Najdič, zaradi poškodbe bo manjkala Nika Blagne, zaradi študijskih obveznosti pa za zdaj tudi Helena Mijoč. Špela Marušič se bo ekipi pridružila 5. avgusta. Pred odhodom na Nizozemsko se bodo Slovenke v okviru pripravljalnih tekem trikrat pomerile z Belgijo, in sicer 10., 11. in 13. avgusta, nato pa jih čakajo še tekme z Azerbajdžanom.

Sara Najdič se je zaradi osebnih razlogov selektorju zahvalila za povabilo.  | Foto: Morgan Kristan / Sportida Sara Najdič se je zaradi osebnih razlogov selektorju zahvalila za povabilo. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Tretji krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo se bo v Rotterdamu začel 22. avgusta z obračunom proti Bolgariji, Grčiji, Belgiji, Nizozemski in Češki. 

Seznam reprezentance:

podajalke: Eva Mori (Beziers Volley, Fra), Ivana Tanasković, Špela Marušič (GEN-I Volley)

sprejemalke: Katja Mihalinec (Calcit Volleyball), Lana Ščuka (Lardini Filottrano, Ita), Anita Sobočan (Nova KBM Branik), Pia Blažič (Calcit Volleyball), Ana Marija Vovk (Nova KBM Branik)

blokerke: Sara Đukić (GEN-I Volley), Tina Grudina (Calcit Volleyball), Ela Pintar (Nova KBM Branik), Saša Planinšec (Dresdner, Nem), Katja Mihevc (Calcit Volleyball), Teja Bavdaž (Formula Formis)

korektorice: Iza Mlakar (Nova KBM Branik), Urška Igličar (Calcit Volleyball), Darja Eržen (Formula Formis)

prosti igralki: Maja Pahor (Calcit Volleyball), Veronika Mikl (ŽOK Puconci)

Ne spreglejte