SiolNET. Sportal Odbojka
0,42

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Metod Ropret o spremembi na položaju selektorja

Predsednik OZS si za selektorja želi Italijana

0,42

termometer

Metod Ropret
Predsednik OZS Metod Ropret je poudaril, da se je s selektorjem Slobodanom Kovačem razšel korektno. Foto: Vid Ponikvar

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je v petek prekinila sodelovanje s selektorjem moške reprezentance Srbom Slobodanom Kovačem. Po besedah predsednika Metoda Ropreta je bil razhod korekten, težav s prekinitvijo pogodbe ni bilo, kar jasno kaže na to, da sta obe strani ugotovili nesmiselnost nadaljnjega sodelovanja.

Več kot očitno je po dveh letih prišlo do zasičenosti na obeh straneh, zmanjkalo je skupne energije, zato je bila prekinitev triletne pogodbe najboljša izbira.

"Moram sicer odkrito povedati, da Kovač ni bil tisti, ki bi dal kljub nekaterim nerodnim besedam po svetovnem prvenstvu eksplicitno vedeti, da mu ni več do sodelovanja z našo zvezo. Pobudo smo dali mi, sporočili smo jo njegovemu predstavniku, najbrž sta se o podrobnostih pogovorila tudi ona. Sam z njim v zadnjem obdobju nisem bil v stikih, vsi pogovori so tako potekali prek njegovega predstavnika. Težav ni bilo, kar kaže, da tudi on meni, da so reči izpete, da je bolje, da se razidemo. Lahko bi nam nagajal v finančnem smislu, a smo tudi to sporazumno rešili, tako da s prekinitvijo ne bomo imeli nobenih dodatnih finančnih obveznosti. Kovaču bi se zahvalil za vse, kar je naredil, mislim, da smo pod njegovim vodstvom še prestavili mejnike navzgor. Z njim bomo ostali v dobrih odnosih, ostal nam bo v dobrem spominu," je dejal Metod Ropret, ki je tudi zatrdil, da je prisluhnil igralcem, ki pa še zdaleč niso bili tisti, ki so imeli pri razhodu odločilno besedo.

Slobodan Kovač Sportal Uradno: Slobodan Kovač ni več selektor slovenske odbojkarske reprezentance!

OZS se nagiba k tujemu strokovnjaku

Slobodan Kovač je zapustil slovensko klop. Slobodan Kovač je zapustil slovensko klop. Foto: Aleš Oblak Prav tako igralci ne bodo imeli odločilne vloge pri izbiri novega selektorja, čeprav se bo Ropret posvetoval tudi z njimi. Izbira novega selektorja ne bo težka naloga, saj je novica o prekinitvi sodelovanja s Kovačem odjeknila v odbojkarskem svetu, že konec tedna so v pisarni OZS zvonili telefoni, prišlo je veliko ponudb, slovenski reprezentanci se ponujajo eminentna imena svetovne odbojke.

"O imenih še ne bi govoril, za zdaj še z nikomer nismo vzpostavili stikov. Največ ponudb je prišlo iz Italije, so pa ponudbe tudi iz Belgije, Nizozemske, Južne in Severne Amerike. Ni pa nobene ponudbe domačega strokovnjaka ali ponudbe z območja nekdanje Jugoslavije. Seveda se tudi mi nagibamo k tujemu strokovnjaku. O njegovem imenu bo odločal razširjen strokovni svet OZS. Sam bi se ozrl na preteklost, pravijo, da se zmagovalnega konja ne menja. Če smo ga zaradi spleta okoliščin morali zamenjati, si želim obdržati vsaj hlev, iz katerega prihaja," je željo, da reprezentanco prevzame italijanski strokovnjak, kot je bil legendarni Andrea Giani, izrazil Ropret, ki bi na klopi rad videl kakšnega mlajšega trenerja, ki v svetu še ni uveljavljeno trenersko ime. Ta bi imel ogromno motivov za delo s kakovostno robo, ki jo bo imel na razpolago, tako kot jo je imel pred štirimi leti trenersko neuveljavljeni Giani.

Ne bodo ponudili več denarja, kot ga je dobil Kovač

Nekdanji evropski podprvaki iščejo novega selektorja. Nekdanji evropski podprvaki iščejo novega selektorja. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Med ponujenimi so tudi taki, ki so v trenerskem poklicu že veliko naredili, seznam kandidatov pa zagotovo še ni dokončen. Do srede lahko pričakujemo še kakšno ponudbo, že zdaj pa lahko povem, da bomo gledali tudi na to, kaj lahko finančno ponudimo. Za tiste, ki pri nas pričakujejo šestmestne številke, kruha ne bo. Ne bomo ponudili več denarja, kot ga je dobil Kovač, lahko se spremeni le razmerje med fiksnim in variabilnim delom. Finančne okvirje smo postavili, ne bomo jih prekoračili, doslej so zadoščali za dosedanja imena in prepričan sem, da bodo tudi za naslednja," je še povedal predsednik in se ozrl tudi proti ciljem, ki jih bodo z novim selektorjem začrtali v pogodbi.

"Pogodba bo zagotovo vsebovala začrtane cilje. Sam o ciljih zdaj še ne morem govoriti, saj jih mora na drugi strani nekdo še sprejeti in potrditi. Glede na rezultate, ki jih dosegamo zadnja leta, ne morejo biti majhni, ne moremo se pogovarjati o uvrstitvi v drugi krog ali o čem podobnem. Enostavno moramo zasledovati višje cilje," je poudaril predsednik OZS.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin