Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 6. 2021,
18.20

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

odbojkarska liga narodov slovenska odbojkarska reprezentanca

Četrtek, 3. 6. 2021, 18.20

2 leti, 10 mesecev

Poročilo s tekem Slovenija : Nizozemska

Slovenski odbojkarji nadigrali še Nizozemce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca tudi na začetku drugega cikla lige narodov nadaljuje dobre nastope. Na svoji četrti tekmi v Riminiju je še tretjič zmagala, tokrat je bila prepričljivo, s 3:0 (18, 15, 18) boljša od Nizozemske.

Slovenci so bili prvič v ligi izraziti favoriti, vloge pa se niso ustrašili. Od začetka do konca tekme so bili precej boljši tekmec, dobro so servirali, blok obramba je delovala, kot so si želeli, posledica tega je bila, da so hitro prišli do nove zmage.

Tekma se je začela z blokom Tončka Šterna, toda nato so Nizozemci dosegli tri zaporedne točke, slovenski selektor Alberto Giuliani, ki je v prvo postavo namesto Klemna Čebulja tokrat postavil mladi biser slovenske odbojke Roka Možiča, je hitro odkril pomanjkljivosti in zahteval odmor. Njegovi nasveti so zalegli, blok Možiča, ki je hitro pokazal iz kakšnega testa je, je pomenil izenačenje, malo pozneje pa so Slovenci že vodili s 7:4. Tudi v nadaljevanju se niso ustavili, Možič je bil še naprej razpoložen, po njegovi točki je Slovenija vodila s 16:11, po njegovem asu pa z 18:12. Nizozemci so v prvem nizu dokončno izgubili upanje po asu Gregorja Ropreta za vodstvo 21:15.

Priložnost dobili tudi rezervisti

Gladka zmaga v prvem nizu Slovence ni uspavala. V drugem nizu so nadaljevali odlično predstavo, kmalu so vodili z 9:3, Nizozemci pa so preslabo servirali, da bi sploh upali na preobrat. Slovenci so bili lahko mirni, lahko so uživali v igri, Giuliani pa si je lahko dovolil, da je v igro poslal igralce, ki so doslej igrali manj. Tudi mladega organizatorja igre Gregorja Pernuša.

Rezervisti so priložnost dobili, ko so si njihovi reprezentančni kolegi že priigrali visoko prednost. Do nje so hitro prišli tudi v zadnjem nizu, ko so povedli z 9:4 in 12:5. Čeprav Slovenci niso več igrali s stoodstotno vnemo, pa niso imeli težav, da so tekmo mirno pripeljali do konca.

V petek se bo Slovenija pomerila z Argentino, ki je bila na medsebojni tekmi boljša na zadnjem svetovnem prvenstvu, tekma se bo začela že ob 10. uri.

* Sejmiščna dvorana v Riminiju, brez gledalcev, sodnika: Casamiquela (Argentina), Marozsek (Poljska).
* Nizozemska: Keemink 1, Van der Ent 1, Dronkers, Jorna, Plak 2, Van Zeist, Tuinstra 4, Ottewanger, Abdel-Aziz 15, Van Solkema, Andringa 7, Van Schie 3, Wiltenburg 2, Van Tilburg.
* Slovenija: T. Štern 12, Pajenk 5, Pernuš 1, Kozamernik 4, Šket, Gasparini, Ž. Štern, Klobučar, Kovačič, Videčnik 1, Ropret 4, Urnaut 9, Čebulj, Možič 16.
Ne spreglejte