Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 12. 2018,
14.35

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

1

Natisni članek

GEN-I Volley Isabel Kovačić

Torek, 18. 12. 2018, 14.35

5 let, 4 mesece

Isabel Kovačić

Nova okrepitev: prihaja hči nekdanjega slovitega centra Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

1

Isabel Kovačić | Mlada Hrvatica bo pri Goričankah zaostrila konkurenco na korekciji. | Foto Bowling Green State University

Mlada Hrvatica bo pri Goričankah zaostrila konkurenco na korekciji.

Foto: Bowling Green State University

GEN-I Volley predstavlja novo okrepitev. Goriške strele je okrepila mlada 21-letna in kar 192 centimetrov visoka korektorica Isabel Kovačić, ki se je do zdaj kalila na ameriški univerzi Bowling Green State. Hrvatica je tako podpisala svojo prvo profesionalno pogodbo, svoje nove soigralke pa bo spoznala že danes v Budimpešti, kjer Novogoričanke v sredo čaka prvi obračun osmine finala pokala Challenge proti madžarski ekipi Vasas Obuda.  

Trenutno naša najboljša odbojkarska ekipa, v tej sezoni sploh še ne pozna poraza, je na položaju korektorja dodala novo igralko. Prihaja hrvaška korektorica, ki je do 14 leta živela v Zadru, potem pa se je odpravila v ZDA in na univerzi Bowling Green State pilila svoje odbojkarsko znanje.

Pri GEN-I Volleyju so ocenili, da lahko hči nekdanjega slovitega centra Olimpije Emilia Kovačića še izboljša ekipo in ji ponudili pogodbo. Kovačićeva, nekdanja reprezentantka mlajših hrvaških selekcij, se je na mestu korektorice pridružila Dajani Lucas, v poštev za igro pa bo prišla že v sredo v pokalu Challenge kot tudi konec tedna, ko bodo Goriške strele na zaključnem turnirju slovenskega pokala v Kanalu lovile prvo lovoriko v tej sezoni.

''Isabel je trenirala z nami meseca maja in v njej sem videl potencial. Nerad dopolnjujem ekipo med sezono, ampak ona se nam zaradi šole ni mogla pridružit prej. Z njeno višino bomo pridobili centimetre v bloku, ki nam na tem položaju manjkajo, kaj lahko doda v napadalnem delu, bo pokazala sezona sama. Prehod iz univerzitetne odbojke v realnost ni lahek,'' o novi pridobitvi meni trener GEN-I Volleyja, Vasja Samec.

Preberite še:

Calcit Volley
Sportal Calcitovke ujele Novogoričanke, prvakinje brez težav
Ne spreglejte