Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 5. 2016,
20.51

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

odbojka Calcit Ljubljana Nova KBM Branik

Četrtek, 5. 5. 2016, 20.51

6 let, 7 mesecev

Mariborčanke v treh nizih odpihnile Ljubljančanke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Odbojkarice Nove KBM Branika so v četrti finalni tekmi končnice v 1. DOL za ženske doma premagale Calcit Ljubljano s 3:0.

Tekma se je začela nervozno, igralke obeh ekip so slabo izvajale predvsem začetne udarce, ko pa je začetna nervoza popustila, so gledalci spremljali zanimivo igro. Nekaj več od nje so imele ljubljanske odbojkarice, ki so točke dosegale prek Slavine Koleve in Elene Kučej. Ob drugem tehničnem odmoru je bilo 16:12 za Calcit, gostje so štiri točke prednosti po zaslugi učinkovite Olivere Kostić imele tudi pri rezultatu 20:16. V nadaljevanju so se razigrale Marina Cvetanović, Saša Planinšec in Iza Mlakar, ki so poskrbele za preobrat z vodstvom 23:22 in 24:23, nato pa so mariborske odbojkarice pri 25:25 osvojile točki in osvojile tudi niz.

 

Tekmo je spremljalo kar tisoč gledalcev

Mariborčanke so v drugem nizu zaigrale še bolj zavzeto, zbrano in odločno. Po vodstvu 11:7 je trener Ljubljančank Gašper Ribič namesto Monike Potokar v igro poslal Urško Igličar, a zamenjava ni prinesla pričakovanega učinka. Mlakarjeva in Cvetanovićeva sta po natančnih podajah Sare Najdič točke dosegali v serijah in povedle 18:11. Ko je mariborska ekipa odlično zaigrala še v obrambi, se je prednost iz minute višala. Z delnim izidom 6:0 so domače povedle 24:14, nato pa ob bučnem navijanju številnih gledalcev - tekmo jih je spremljalo kar tisoč - brez težav osvojile niz.

 

Epska vojna se bo končala po peti bitki. | Foto: Epska vojna se bo končala po peti bitki.

 

Bankirke v tretjem nizu osvojile kar osem točk zapored

V tretjem nizu je bila igra do rezultata 9:7 izenačena, nato pa je mariborska ekipa zagospodarila na igrišču in s točkami neustavljive Mlakarjeve osvojile kar osem točk zapored in povedle 18:7. Državne prvakinje so v teh minutah delovale izgubljeno, slabo so prejemale, igrale nepovezano v polju in neučinkovito v napadu. Napake v njihovi igri so se vrstile ena za drugo. Prednost domače vrste je ob bučnem navijanju gledalcev naraščala iz minute v minuto, gostje pa so brezvoljno le še čakale, da se tekma čim prej konča.

 

Izjave po tekmi:

 

Marina Cvetanović, odbojkarica Nove KBM Branika: "Zelo sem zadovoljna, boljšega izida ne bi mogli pričakovati, vesela sem, da smo v naši dvorani pokazali kar znamo. Prvi niz ne pomeni veliko, to smo videli že na prejšnjih tekmah, vesela sem, da smo obdržale ritem tudi v nadaljevanju. Vsaka tekma je poglavje zase, vemo, da bo naslednja odločilna, da bo treba iti na vse ali nič, psihološko breme je za obe strani enako naporno."

Bruno Najdič, trener Nove KBM Branika: "Zagotovo je prvi niz težek, težka borba, ekipi sta se menjavali v vodstvu vse do drugega tehničnega odmora, ko je Calcit dobil prvo večjo prednost. Obe ekipi sta napadali, treba je bilo zdržati v bloku in obrambi. Sprejem je bil dober pri obeh ekipah. Na prejšnji tekmi smo dobili prvi niz, potem popustili, danes pa smo startali na polno in gostjam nismo dovolili ritma. Gradili smo našo igro, poskusili povest, to se nam je poznalo. V ponedeljek sledi že nova tekma, moramo se pripraviti, iskati tisto, kar rabimo od napada, ki je ključen, do tega, da ne pademo, da igramo na ravni, da pritiskamo s servisom, protinapadom in naredimo čim manj napak. Koncentracija bo pomembna, fizična moč, zdaj nas čakajo štirje dnevi počitka. Vsaka ekipa bo iskala svoje prednosti, kaj pa je tisto, kar je potrebno za zmago, pa zdaj nisem najbolj pameten."

Olivera Kostić, odbojkarica Calcita Ljubljane: "Ne vem, kaj naj rečem. Vedno, ko pridemo v Maribor, nekako ne najdemo svoje igre. Tudi tokrat smo delali napake, imeli veliko teh tudi v servisu, delali napake na sprejemu, nato je sledil razpad sistema. Ni nam uspelo dobiti ne nizov, ne tekme."

Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: "To je bila ponovitev prejšnje tekme tukaj v Mariboru. Imeli smo prvi set tukaj, ki se je nato pokazal kot ključen, saj v nadaljevanju nismo našli svoje igre. V nekih elementih nismo našli svoje igre, Maribor se je razigral, ko se razigra, ga je doma težko ustaviti. Če stvari ne gredo v pravo smer, potem nekaj rešujemo po svoje in ne gre, kot bi si želel. Pred zadnjo tekmo nismo v lahki poziciji, a dokler je možnost, bomo vztrajali in se ne bomo predajali."

 

 

Nova KBM Branik : Calcit Ljubljana 3:0 (25, 16, 15)

Dvorana Lukna, gledalcev 1000, sodnika: Valentar (Prevalje) in Globačnik (Topolšica).
Nova KBM Branik: Mlakar 17, Blagne, Kaučič 7, Sužnik, Cvetanović 12, Ammerman 5, Vovk, Najdič 3, Keglevič, Planinšec 8, Sobočan, Pintar, Eržen.
Calcit Ljubljana: Grudina 10, Božič, Igličar, Forštnarič, Kučej 4, Kostić 12, Hribar, Jerala, Turk, Potokar 4, Koleva 13, Van de Vyver.

Ne spreglejte