Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 12. 2020,
20.32

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

OK Merkur Maribor Calcit Volley ACH Volley 1 DOL

Sreda, 23. 12. 2020, 20.32

3 leta, 4 mesece

1. DOL, moški, zaostale tekme

Merkurjevci sklatili prvake in odločno napovedali boj za slovensko krono!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
ACH Volley OK Merkur Maribor | Maribor je v domači dvorani Tabor premagal ACH Volley. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Maribor je v domači dvorani Tabor premagal ACH Volley.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

V zaostali tekmi tekmi 8. kroga 1. DOL za moške je Merkur Maribor v dvorani Tabor s 3:1 v nizih premagal vodilni ACH Volley in se mu na najlepši možen način odkupil za poraz Tivoliju. V Kranju je Calcit v s pol moči strl Hišo na kolesih, Salonit pa je bil v Kanalu boljši od Hoč.

Mariborčani so na treh tekmah proti najboljšima slovenskima ekipama ACH Volleyju in Calcitu Volleyju izgubili, a vedno bili blizu. V sredo v dvorani Tabora niso bili le blizu in v štirih nizih na kolena spravili verižnega slovenskega državnega prvaka. Z zmago so se na prvenstveni lestvici vodilnemu ACH-ju približali na točko, v srednjeevropski ligi, za katero je prav tako veljal tokratni derbi, pa celo prevzeli vodstvo, a ima poleg točke tudi tekmo več od Ljubljančanov.

Obolelega Planinšiča odlično nadomestil Adžović

Uroš Planinšič ni mogel pomagati Mariboru, a vseeno je zmaga ostala doma. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Uroš Planinšič ni mogel pomagati Mariboru, a vseeno je zmaga ostala doma. Foto: Žiga Zupan/Sportida Mariborski odbojkarji so tekmo odigrali brez obolelega prvega organizatorja Uroša Planinšiča, ki ga je zamenjal Adi Adžović. In prav podajalec, ki je skupaj s svojim bratom Sanijem v Maribor prišel iz Žirovnice, je bil med najzaslužnejšimi, da so domači prvi prišli do nekaj večje prednosti. Ne samo, da je dobro organiziral igro, izkazal se je tudi v bloku. Skupaj z Alenom Šketom sta poskrbela za vodstvo 16:12, to prednost pa sta brez težav nato do konca niza v napadu držala Ahmed Ihbajri in Rok Možič.

Gostitelji so uvideli, da so Ljubljančani ranljivi in so samozavestno začeli tudi drugi niz. Po bloku Mihe Cafute so povedli s 6:3, nekaj minut pozneje pa vodili že s 15:9. Trener gostov Matija Pleško je poskušal z menjavami, namesto Božidarja Vučićevića je na igrišče prišel Mitar Djurić, namesto Jana Pokeršnika pa Jure Okroglič, a pomagalo to ni nič. Razigrani Štajerci so le še večali prednost, niz so dobili s kar 25:16.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja, ki je bil pred dnevi znova izbran za najboljšega slovenskega trenerja, ne bo zadovoljen s prikazanim svojih varovancev. | Foto: CEV Matija Pleško, trener ACH Volleyja, ki je bil pred dnevi znova izbran za najboljšega slovenskega trenerja, ne bo zadovoljen s prikazanim svojih varovancev. Foto: CEV

Dva bloka Ihbajriju za vodstvo 6:4 je gostom dalo nekaj energije, začeli so igrati bolje. S servisom so izvajali večji pritisk, posledica tega pa je bila zanesljivo vodstvo in gladka zmaga v tretjem nizu, v katerem so tekmecem z isto razliko vrnili za prepričljiv poraz v drugem.

Ko je Gregor Ropret v četrtem nizu poskrbel za vodstvo oranžnih zmajev 5:0, je bilo videti, da se bo njihova premoč nadaljevala. Toda domači so hitro vzpostavili ravnotežje, Možič je z asom izenačil na 7:7. Po začetnih udarcih Mateja Köka so Ljubljančani še enkrat ušli, a tekmec se ni in ni dal. Z asom Adžovića se je približal na 18:17, z blokom Cafute pa izničil drugo zaključno žogo. Nato je napako storil Vučićević, za zmago in veliko veselje pa je z napadom poskrbel Ihbajri.

Libijcu je bila to 20. točka, dve več je prispeval Možič, Šket je bil najboljši bloker, z blokom je dosegel štiri točke. Pri Ljubljančanih, ki so zatajili predvsem pri bloku, je bil s 16 točkami najučinkovitejši Kök, sicer Mariborčan.

1. DOL, moški, zaostale tekme:

8. krog:
Sreda, 23. december:
Merkur Maribor : ACH Volley 3:1 (21, 16, -16, 24)
Možič 22, Ikhbayri 20, Šket 10; Kök 16, Vučićević in Toukhteh 10 

Hiša na kolesih : Calcit Volley 0:3 (-13, -21, -19)
Bregant 9, Mali 8; Gasparini 20, Hebda in Klobučar 9

9. krog:
Salonit Anhovo : Hoče 3:0 (23, 23, 14)
Vrtovec 15, Peterlin 14; Pušnik 15, Pesti in Čopi 13

Lestvica:

 1. ACH Volley              14  tekem -  36 točk
 2. Merkur Maribor          14  - 35 
 3. Calcit Volley           13  - 29
 4. Salonit Anhovo          13  - 21
 5. Hiša na kolesih Triglav 14  - 15
 6. Hoče                    12  - 10
 7. Panvita Pomgrad         13  - 10
 8. Krka                    13  - 3

Ne spreglejte