Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
25. 10. 2008,
19.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 25. 10. 2008, 19.18

7 let, 12 mesecev

Žlogar spravil na kolena Anorthosis

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ciprski prvak Anorthosis Famagusta je po senzacionalnih rezultatih v ligi prvakov naletel na domačo mino. V ciprskem prvenstvu ga je kar s 4:0 ugnala Omonia. Anton Žlogar je prispeval dva zadetka.

Ciper Veliki derbi 6. kroga ciprskega prvenstva je v ponedeljek v popolnosti pripadel gostiteljem iz Nikozije, ki so z visoko zmago 4:0 prizadejali Anorthosisu prvi ligaški poraz v tej sezoni. Udeleženec lige prvakov je v prvih petih krogih prejel le en zadetek, v ponedeljek pa na gostovanju pri Omonii kar štiri. Polovico od slednjih je prispeval nekdanji član Anorthosisa Anton Žlogar. Slovenski reprezentant je v polno zadel v 23. (za 1:0) in 51. minuti (za končnih 4:0) ter nakazal, da je poškodba nosa (dvakratni zlom) le še preteklost. Zvezni igralec Omonie Anton Žlogar je tako v ponedeljek nekdanje soigralce ''osrečil'' z dvema zadetkoma, njegova ekipa pa se je povzpela na vrh prvoligaške razpredelnice.

Izrael Maccabi Petach Tikve je v soboto v 7. krogu izraelskega prvenstva v gosteh ugnal mestnega tekmeca Hapoel (1:0). Mesto Petach Tikva je tako po treh letih doživelo prvoligaški derbi, saj je bil Hapoel dve zadnji leti gost drugoligaških zelenic. Pri Maccabiju, ki se je z zmago na lestvici povzpel na tretje mesto, je odigral 63 minut Dalibor Stevanovič. V napadu je zapravil dve imenitni priložnosti, po prekršku nad njim pa bi lahko sodnik pokazal tudi na belo točko, a se za to ni odločil. Zmagoviti zadetek za goste je v 68. minuti dosegel Lior Asulin.

Italija Udinese je v 9. krogu italijanskega prvenstva na štadionu Friuli ugnal Romo s 3:1 in se povzpel na sam vrh. Vseh 90 minut je med vratnicami ''črno-belih'' stal Samir Handanovič in z izvrstnimi obrambami prispeval k temu, da so njegovi soigralci vse do 75. minute vodili z visokih 3:0. Petnajst minut pred koncem je prvi slovenski vratar v lastnem kazenskem prostoru storil prekršek nad Brighijem, sodnik pa je pokazal na belo točko. Častni zadetek za goste je dosegel Francesco Totti.

V soboto sta se zadnjeuvrščeni Avellino in Frosinone v 9. krogu druge italijanske lige razšla brez zadetkov. Zlatko Dedič je pri gostih odigral 87 minut. Jasmin Handanovič je med vratnicami Mantove spremljal dva povsem različna polčasa. Klub občasnega slovenskega reprezentanta je prvi polčas proti Parmi dobil z 1:0, nato pa so donedavni prvoligaši iz bogatega moštva na severu Italije v pičlih 13 minutah dosegli tri zadetke in se veselili zmage s 3:1.

Švedska Djurgaarden iz Stockholma je v 27. krogu pred domačim občinstvom izgubil s Kalmarjem (0:1). Andrej Komac je odigral 73 minut. AIK Solna je v ponedeljek v uvodni tekmi 28. kroga doma na štadionu Rasunda (zbralo se je 7.300 gledalcev) ugnal Orebro z 2:1 in se na lestvici povzpel na šesto mesto. Miran Burgič je na igrišču prebil 74 minut. Do konca švedskega prvenstva sta le še dva kroga.

Bolgarija Vodilni klub v bolgarskem prvenstvu, CSKA iz Sofije, je v 10. krogu doma ugnal Černomorec iz Burgasa z 2:1. Mitja Mörec ni stopil na zelenico.

Češka Praška Sparta je v soboto brez pomoči Nejca Pečnika (sedel na klopi za rezervne igralce) ugnala Pribram s 3:0.

Nemčija Slovenski legionarji so v 9. krogu nemškega prvenstva ostali brez točk. Mišo Brečko in Milivoje Novakovič sta s Kölnom izgubila na sosedskem derbiju v Leverkusnu, ki ga je na razprodani BayAreni spremljalo 22.500 gledalcev. S tem so ''kozlički'' v petek prekinili niz treh tekem brez poraza. Brečko je v 78. minuti po posrečenem preigravanju sprožil nevaren strel s 15 metrov, ki ga je vratar Bayerja Rene Adler le stežka ukrotil. Novakovič si je v 61. minuti zaradi ugovarjanja pri dosojenem nedovoljenem položaju prislužil rumeni karton. Dan kasneje so navkljub vodstvu z 2:0 izgubili tudi izbranci Bojana Prašnikarja. V Cottbusu jih je s 3:2 na kolena spravil ''prerojeni'' Eintracht iz Frankfurta.

V 9. krogu druge nemške lige je St. Pauli v petek brez težav doma ugnal Wehen z 2:0. Pri gostih iz Wiesbadna je Aleš Kokot odigral vseh 90 minut. Koblenz z Matejem Mavričem(vseh 90 minut) in brez Gorana Šukala (ni nastopil) je v nedeljo remiziral z Nürnbergom (1:1).

Francija Sochaux je v 10. krogu francoskega prvenstva remiziral v gosteh pri Nancyju (1:1). Za goste je od prve minute zaigral branilec Bojan Jokič, njegov nekdanji soigralec v Novi Gorici Valter Birsa pa se mu je na zelenici štadiona Marcel Picot pridružil v 77. minuti, ko je vstopil v igro namesto Ryada Boudeouza. ''Rumeno-črni'' po desetih nastopih tako v domačem prvenstvu še vedno niso okusili slasti zmage, na lestvici pa zasedajo neslavno zadnje mesto.

Belgija Gent je v derbiju 9. kroga belgijskega prvenstva odpravil Club Brugge kar s 3:0 in mu tako podal prvi poraz v tej sezoni. Marko Šuler je odigral vseh 90 minut, Zlatan Ljubijankič pa je pričakovano zaradi poškodbe gležnja počival. Predvidoma naj bi se vrnil čez dva tedna.

Španija Slovenski reprezentant Branko Ilič ni kandidiral za gostovanje Betisa pri Osasuni (2:0). ''Zeleno-beli'' iz Seville so v 8. krogu španskega prvenstva v Pamploni osvojili tri dragocene točke.

Nizozemska Emmen je v 13. krogu druge nizozemske lige pred domačimi gledalci izgubil z ekipo AGOVV Apeldoorn (2:3). Tim Matavž je v 63. minuti izenačil na 2:2, gostje pa so devet minut pred koncem dosegli zmagoviti zadetek. Gostitelji so po že sedmem porazu v tej sezoni zamenjali trenerja. Emmen bo odslej vodil Paul Krabbe.

Anglija West Bromwich Albion je v 9. krogu angleškega prvenstva na štadionu Hawthorne (zbralo se je 26.323 gledalcev) izgubil proti Hull Cityju (0:3). Kapetan slovenske reprezentance Robert Koren je odigral 80 minut, nato pa ga je zamenjal član izbrane vrste Severne Irske Chris Brunt. V 66. minuti je Korošec z razdalje 20 metrov sprožil nevaren udarec na vrata gostov, a je vratar Boaz Myhill žogo odbil v kot.

Avstrija Dunajska Austria je v 13. krogu izgubila na gostovanju v Riedu. Ekipa Josko Fenster Ried na štadionu Fill-Metallbau je zmagala s 3:1, Milenko Ačimovič pa je pri ''vijolicah'' odigral vseh 90 minut. Nogometaši Magne iz Wiener Neustadta so v 13. krogu ponižali Leoben kar z 8:1. Sašo Fornezzi je branil vseh 90 minut, v tej sezoni pa je nastopil na vseh 13 tekmah Magne. Slednja zaseda visoko drugo mesto.

Romunija Arges Pitesti je v 12. krogu romunskega prvenstva ugnal Politechnico iz Iasija s prepričljivih 3:0. Pri gostih je Andrej Pečnik odigral vseh 90 minut, Dominik Beršnjak pa je igrišče zapustil v 52. minuti.

Rusija Himki iz predmestja Moskve je v 26. krogu ruskega prvenstva s 3:1 ugnal Luč Energijo. Nastja Čeh je v soboto na Areni Himki odigral prvi polčas, ki so ga gostje iz Vladivostoka dobili z 1:0. V nadaljevanju so domači zaigrali veliko bolje, dosegli tri zadetke in zmagali s 3:1, s tem pa tudi na lestvici prehiteli predzadnji Luč.

Ne spreglejte