Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 1. 2009,
7.47

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 22. 1. 2009, 7.47

8 let, 5 mesecev

Žinko dokončno v Turčijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski občasni reprezentant in nogometaš Domžal Luka Žinko bo kariero nadaljeval v Turčiji. S tamkajšnjim prvoligašem Kocaelisporjem je podpisal dve in polletno pogodbo.

Že včeraj smo pisali, da se Luka Žinko nahaja v Turčiji, kjer se dogovarja za sodelovanje s Kocaelisporjem. Zdaj je jasno, da bo Ljubljančan tam nadaljeval kariero. Z zadnjeuvrščenim klubom elitne turške nogometne lige je podpisal dve in polletno pogodbo, so sporočili iz vrst slovenskih prvakov.

''Še sam sem presenečen, da se je vse skupaj uredilo tako hitro, saj je bilo končano v vsega dveh dneh. Da je tako, se moram zahvaliti tudi mojim agentom in Domžalam, ki me pri prestopu niso ovirale,'' je za uradno domžalsko klubsko spletno stran dejal 25-letni nogometaš in dodal: ''Klub je trenutno zadnji v prvi turški ligi, a ima veliko željo po obstanku. O tem priča tudi dejstvo, da je v zimskem prestopnem roku poleg mene klub okrepilo še nekaj drugih igralcev. V prvih krogih spomladanskega dela prvenstva, ki se začne ta konec tedna, imamo odločilne tekme, saj igramo proti neposrednim tekmecem na lestvici. Cilj je zagotovitev obstanka in verjamem, da nam bo uspelo.''

Zadovoljni tudi pri prvakih

S prestopom so zadovoljni tudi pri Domžalah. ''Še enkrat se je pokazalo, da v Domžalah ne želimo ovirati nobenega nogometaša, ki želi narediti korak naprej v karieri. Prestop Žinka je bil realiziran na zadovoljstvo vseh vpletenih. Luki se ob tej priložnosti zahvaljujemo za vse, kar je storil v Domžalah. Želimo mu, da v karieri še napreduje in si ponovno izbori status reprezentanta,'' je v imenu kluba govoril športni direktor Dejan Djuranovič in še pristavil: ''V Domžalah nadaljujemo z zastavljenim delom. Še naprej bomo igralcem omogočali, da iz našega kluba odhajajo zgolj na boljše in ne obratno. V naši ekipi bomo skušali praznino, ki bo nastala po odhodu Žinka, zapolniti s kakšnim novim igralcem. Imamo še deset dni časa, zato bo nekaj igralcev prišlo tudi na preizkušnjo na priprave v Savudrijo. Verjamem, da bomo drugi del prvenstva začeli z ekipo, ki bo lahko konkurirala vsem nasprotnikom.''

Žinko bi v dresu novega kluba utegnil debitirati v nedeljo, ko bo njegov novi klub doma gostil Haccettepe. Kocaelispor je trenutno na zadnjem mestu 18-članske lige. V 16 tekmah je zbral zgolj devet točk.

Ne spreglejte