Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 1. 2018,
19.06

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Marwan Kabha

Sreda, 31. 1. 2018, 19.06

6 let, 2 meseca

Marwan Kabha zapustil prvaka

Zgodba Izraelca in Maribora, ki je prinesla veliko dobrega, končana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Marwan Kabha | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Maribor je dokončno ostal brez enega od ključnih mož v zadnjem obdobju Marwana Kabhe, ki se je po dveh letih in pol, v katerih je v Ljudskem vrtu naredil korak naprej na svoji nogometni poti, vrnil v Izrael. Trdoživi vezist odhaja h klubu, ki ga je lani poleti pomagal ustaviti na poti do lige prvakov, Hapoelu Beer Shevi.

Iz mariborskega kluba so sporočili, kar je v zadnjih dneh postalo že jasno. Klub po 91 tekmah in petih golih zapušča Marwan Kabha, ki je bil eden od ključnih mož Maribora v zadnji uspešni evropski sezoni.

Odigral je vse tekme v ligi prvakov in v kvalifikacijah za to tekmovanje, tudi na odločilnih dveh proti svojemu novemu klubu Hapoelu Beer Shevi je bil v začetni enajsterici vijoličastih.


Spremljajte v živo na Sportalu:


V Mariboru se je dokopal do reprezentance

Nogometaš, ki je v dveh letih in pol redno igral in postal eden od tistih tujcev, na katere se bodo Mariborčani radi spomnili, je z novim delodajalcem podpisal pogodbo za štiri leta in pol. S svojimi igrami je nase opozoril tudi v Izraelu in v času, ki ga je prebil v Ljudskem vrtu, postal tudi članski reprezentant.

Koliko so Mariborčani z njegovo prodajo zaslužili, ni znano, a naj bi v njihovo blagajno kapnilo 400 tisoč evrov, pišejo pri Ekipi. Dodajajo, da so se slovenski prvaki z Izraelci pogodili tudi o 40 odstotkih zaslužka od morebitne naslednje prodaje.

Na drugi del sezone se je začel pripravljati z Mariborom, a v Turčijo na osrednji del priprav ni odpotoval. | Foto: Matjaž Vertuš Na drugi del sezone se je začel pripravljati z Mariborom, a v Turčijo na osrednji del priprav ni odpotoval. Foto: Matjaž Vertuš

Kdo ga bo zamenjal?

Kakorkoli že, Mariborčani bodo enega od nosilcev ekipe Darka Milaniča, ta je s prvim delom sezone opravila zelo dobro, zagotovo pogrešali. Novinca, ki bi ga nadomestil, za zdaj niso pripeljali.

Morda ga bodo do konca zimskega prestopnega roka, ki se v Sloveniji konča 5. februarja. V nasprotnem primeru ga bodo morali najti v moštvu.

Ne spreglejte