Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
11. 12. 2013,
9.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid

Sreda, 11. 12. 2013, 9.41

8 let

Zdaj je rekord le še v njegovih rokah

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Cristiano Ronaldo se je vrnil v podobi, ki ga je krasila pred poškodbo stegenske mišice. Na Danskem se je vpisal med strelce in postavil novi rekord skupinskega dela lige prvakov. To pa še ni vse ...

Portugalski zvezdnik po 17 dnevih izostanka, izpustil je tudi eno tekmo madridskega kluba v Evropi, še ni zaigral s polno močjo, a je že dočakal tisto, kar ima najraje. Osemindvajsetletni Cristiano Ronaldo je zatresel mrežo tekmeca, na Danskem pa dočakal že deveti zadetek v skupinskem delu lige prvakov, tako da je postavil nov mejnik evropskega nogometa. Toliko jih v uvodnih šestih nastopih v ligi prvakov ni dosegel še nihče, najbližje so bili z osmimi Zlatan Ibrahimović (2013/14 – trener ga je odpočil na zadnji tekmi v Lizboni, tako da je podobno kot Ronaldo v tej sezoni odigral pet evropskih tekem), Ruud van Nistelrooy (2004/05), Filippo Inzaghi in Hernan Crespo (oba 2002/03).

Strelec zgodovinskega 800. zadetka slabo izvedel 11-metrovko

Očitno mu Skandinavija leži, saj je zadel v polno tudi na Danskem. Nov rekord pa bi lahko Ronaldo še oplemenitil. Bil je na izjemni poti, da doseže okrogli deseti zadetek, a je eden izmed njegovih strelov končal v okvirju vrat, nato pa je v zaključku srečanja na nonšalanten način zapravil še najlepšo mogočo priložnost, strel z bele točke. Vratarja danskega prvaka je skušal premagati z atraktivno "panenko", a jo je slabo izvedel. Johan Wiland je prebral njegovo namero in zlahka ustavil strel. Madridčani so z ogromno prednostjo osvojili prvo mesto v skupini, Ronaldu pa je zapravljena 11-metrovka dala misliti, saj po odhodu z igrišča ni skrival jeze in razočaranja. "Nisem še na najvišji ravni. Pozna se, da sem dva tedna počival, a postopoma bo šlo na bolje. Sem pa vesel, da sem ekipi pomagal z zadetkom in bil nevaren za vrata gostiteljev."

Ostalo je pri 2:0 za Real, prvi zadetek je s prekrasnim strelom z razdalje dosegel Luka Modrić. Zanimivo je, da se je Ronaldo z zadetkom v Köbenhavnu v zgodovino vpisal dvakrat. Poleg novega strelskega rekorda lige prvakov, kar zadeva skupinsko delo, se lahko eden izmed treh kandidatov za naslov najboljšega nogometaša na svetu pohvali s tem, da je dosegel okrogli 800. zadetek Reala v evropskih tekmovanjih. S takšnim številom se ne more pohvaliti nihče izmed klubskih tekmecev, beli baletniki so v Evropi prerešetali največ mrež. Ronaldo je v tej sezoni v dresu Reala odigral 19 tekem in dosegel izjemnih 26 zadetkov.

Ne spreglejte