Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
6. 10. 2015,
18.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Pacult NK Zavrč Miran Vuk Slavko Matić

Torek, 6. 10. 2015, 18.53

8 let

Zavrč spet šokiral: trener bo legendarni Avstrijec

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zdelo se je, da bo po odhodu srbskega trenerja Slavka Matića vodenje slovenskega prvoligaša Zavrča prevzel njegov rojak Goran Milojević, a v Haloze se seli Avstrijec Peter Pacult.

Po odhodu Slavka Matića, ki je klop Zavrča zapustil po petih zaporednih zmagah in remiju v zadnjem prvenstvenem krogu v Novem mestu, se je zdelo, da bo novi trener trenutno četrtouvrščenega ambicioznega slovenskega prvoligaša njegov rojak Goran Milojević, a se to ni zgodilo.

"Ne, po pogovorih smo se odločili za Avstrijca Petra Paculta, saj gre za trenerja z mnogo bogatejšim življenjepisom, ki je tudi legenda avstrijskega nogometa. Delo bo začel že jutri," nam je v torek zvečer povedal predsednik Zavrča Miran Vuk in dodal, da 55-letni Avstrijec, ki govori angleško in seveda nemško, s seboj ne bo pripeljal svojih ljudi. V klubu ostaja Miran Emeršič – tudi on je vešč nemškega jezika – ki bo njegov pomočnik. Pacult je podpisal pogodbo do konca sezone.

Igral in treniral je v Nemčiji in Avstriji

Kdo je Pacult? Gre za nekdanjega napadalca avstrijske reprezentance, za Avstrijo je zbral 24 nastopov in zabil en gol. Kot nogometaš je najgloblji pečat pustil pri Tirolu, za katerega je zabil kar 104 gole. Igral je še za Wiener Sport-Club, dunajsko Austrio in Rapid, Linz in nemški München 1860.

Prav pri tem klubu je začel tudi trenersko pot. Najprej je bil pomočnik glavnega trenerja, sledilo je samostojno vodenje amaterske ekipe tega münchenskega kluba, leta 2001 pa je postal glavni trener članske ekipe. Na Bavarskem je ostal dve leti, potem je v Nemčiji v dveh obdobjih vodil še Dynamo Dresden in enkrat Red Bull Leipzig, trenerski posel pa opravljal tudi v rodni Avstriji. Sedel je na klopeh FC Kärtnena, dunajskega Rapida in tamkajšnjega drugoligaša FAC, pri katerem je delal nazadnje. Njegov trener je bil do pred dvema tednoma.

Ne spreglejte