Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 5. 2010,
20.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 13. 5. 2010, 20.19

7 let, 12 mesecev

Zahovič: Milaniču izrekamo veliko zahvalo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vijoličasta zasedba se lahko pohvali, da ji dirigira trener, ki je kot prvi na slovenski prvoligaški sceni v vitrino postavil vse tri lovorike: državno, pokalno in superpokalno.

Mariborčani so pod okriljem Darka Milaniča osvojili vse trofeje, ki jih je v slovenskem nogometnem prostoru možno osvojiti. Potem ko so vijoličasti 9. maja minulega leta po šestih letih naslov državnih prvakov pripeljali v štajersko prestolnico, so se 8. julija lani veselili nasploh prve superpokalne lovorike. Vijoličasto vitrino pa so glavni akterji obogatili 8. maja letos, ko so po zmagi nad Domžalčani po šestih letih osvojili še pokalno lovoriko.

Dva mejnika v tej sezoni

Poleg igralcev sta nedvomno uspešna tvorca mariborske pravljice Milanič in športni direktor.

"Imamo velik razlog, ki se bo za vedno vpisal v slovenski klubski nogomet. Ta ekipa je v tej sezoni dosegla dva mejnika, ki gresta v zgodovino slovenskega nogometa in našega kluba. Najprej smo osvojili superpokal, edino trofejo, ki je klub doslej še ni imel v vitrinah. Posebna zadeva pa je, da imamo trenerja, ki je kot prvi v slovenskem prostoru osvojil vse tri pokale. Moram omeniti, da smo v klubu vsi ponosni nanj, saj imamo v našem prostoru trenerje, kot so Bojan Prašnikar, Matjaž Kek ali Srečko Katanec, prav med nami pa je trener, ki je prvi popeljal ekipo do vseh treh slovenskih trofej. Zato mu izrekamo eno veliko zahvalo," je pred predstavniki sedme sile spregovoril Zlatko Zahovič.

Milanič: Ne lastim si pokalov

Prvi mož mariborske stroke, ki se lahko pohvali z dejstvom, da je v elitni slovenski druščini prvi trener, ki mu je uspelo klub popeljati do treh lovorik, pa je ob svečanem, vsekakor prijetnem trenutku, dodal: "Brez NK Maribor, igralcev in zaupanja ljudi, ki tukaj delajo vame, ne bi bilo uspehov. Ne lastim si teh pokalov, ampak je to predvsem delo moštva, torej celotnega tima."

Kako pa je Primorec na vijoličasti klopi zadovoljen s sezono, ki bo epilog dobila v nedeljo, 16. maja? "Za nami je uspešna sezona, v kateri smo skupaj z navijači skoraj doživeli sanje, imeli tudi težave, a jo moramo oceniti kot uspešno. Osvojili smo dve lovoriki, odigrali šest tekem v evropskih pokalih in se pobirali iz situacije, ki ni bila lahka. Z optimizmom zremo naprej in vse bomo storili za nove uspehe."

Mariborčani bodo zadnje srečanje v tej sezoni odigrali v nedeljo z Interblockom, ki mrzlično potrebuje točke za obstanek med elito.

Ne spreglejte