Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 1. 2008,
21.39

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 9. 1. 2008, 21.39

8 let, 5 mesecev

Zahovič: Ekipe ne slabimo, okrepili jo bomo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Zlatko Zahovič pravi, da že pozna imeni napadalcev, ki bosta nadomestila Dimitra Ivanova Makrieva in Dragana Čadikovskega. Za javnost ostajata skrivnost, razkril je le, da sta državljana EU.

Nedosegljivost prek mobilnih telefonov in prazne pisarne treh glavnih operativcev iz Ljudskega v minulih dveh dneh, so dali slutiti, da se dogaja nekaj velikega. Na hitro sklicani sredini tiskovni konferenci nekaj po poldnevu so se le pojavili utrujeni Zlatko Zahovič, Bojan Ban in Uroš Jurišič. In potrdili vest, ki je pred tem že obšla slovensko nogometno javnost. "Prestopni rok se je pričel. Nekaj smo postorili že pred začetkom, s čimer ste dobro seznanjeni. Zdaj se je zgodil prvi prestop iz kluba, Dragan Čadikovski je odšel v beograjski Partizan. Po dvanajsturnih pogajanjih pa se je nato pripetil tudi eden največjih transferjev v zgodovini kluba, in sicer Dimitra Makrieva v izraelski Ashdod," je uvodoma dejal športni direktor.

Nič o odškodninah

Sledil je kup vprašanj. Kakšna je vrednost prestopa prvega strelca? "Ni skrivnost. Cena transferja je približno dva milijona ameriških dolarjev. Ob tem bi objasnil, kaj pomeni 'transfer'. Pri nas ljudje tega ne vedo. V to ceno so vključeni igralčeva pogodba, ki traja štiri leta in pol, menedžerske provizije in seveda delež NK Maribora. Kakšna je naša odškodnina? To je poslovna skrivnost," je v pričakovanem stilu odvrnil Zlatko Zahovič. Bojan Ban je dodal. "V klubu smo zelo zadovoljni. Kar velik odstotek zneska bomo namenili okrepitvam, s katerimi je v stiku športni direktor. Nekaj malega pa bo ostalo tudi za poplačilo nekaterih drugih stvari."

Menda so bili Izraelci sila čvrsti pogajalci, prestop Bolgara velja za največjega v zgodovini tega kluba. Znancem Domžalčanov v domačem prvenstvu ne kaže dobro, zato posegajo po dodatnih močeh. Po štirinajstih odigranih tekmah v ligi z dvanajstimi moštvi so na desetem mestu. Vmes so pozabili, kako je zmagovati. To se ni zgodilo že sedem krogov zapovrstjo, doživeli so kar pet porazov. Partizan je precej bolj slovito ime. Uradna potrditev prestopa Dragana Čadikovskega k črno-belim je bila pričakovana. Zaradi klavzule v njegovi pogodbi odškodnina zanj ni tako visoka, omenja se okrog 100.000 evrov. "Govori se marsikaj. Pomembno je, da smo zaslužili desetkrat več, kot smo vanj vložili," pravi Zahovič.

Rešitve ves čas v rezervi

Po odhodu ključnih napadalcev ostaja vprašanje, kdo bo odslej tresel mreže mariborskih nasprotnikov? "Klub ima na pogodbi štiri napadalce, vendar nikdar ne bi prodajali, če ne bi imeli solucij. Dve okrepitvi sta že. Brez ustrezne zamenjave za Makrieva tega nebi pustili oditi. Ne želimo slabiti ekipe. Radi bi jo okrepili, prav tako klub v finančnem smislu," je pojasnil Zahovič. Lahko razkrijete vsaj od kod prihajata novinca? Iz katerih držav? "Iz dežel Evropske unije."

Medtem v moštvu veselo vadijo tudi tisti (Pečnik, Mujakovič, Lungu, Brulc), ki v Ljudskem vrtu več nimajo prihodnosti. Ker pa še vedno krepko praznijo klubsko blagajno, Mariborčani hočejo, da čim prej odidejo drugam. "Za te igralce obstajajo zainteresirani klubi, zdaj je le vprašanje časa, kdaj bodo to storili. Če bodo, saj gre za njihovo prosto odločitev. Sem pa prepričan, da so dovolj pametni in se zavedajo, da bodo v Mariboru težko igrali ali sploh ne bodo. Nogometaš, ki ni na igrišču, pa izgublja na športni in profesionalni ravni," meni Zahovič.

Ne spreglejte