Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
3. 2. 2008,
21.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 3. 2. 2008, 21.57

6 let, 7 mesecev

Začetek operacije Danska brez Korena in Šišiča

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Večina kandidatov za prijateljsko nogometno tekmo proti Danski je v nedeljo prestopila prag hotela Solinera. Med njimi zagotovo ne bo Roberta Korena. Slednjemu je v tem trenutku bolj pomemben klub.

Slovenska nogometna izbrana vrsta bo ''uradno'' vstopila v koledarsko leto 2008 v sredo, ko se bo v novogoriškem Športnem parku pomerila s tekmeci iz Danske. Evropski prvaki izpred 16 let so v treh dosedanjih medsebojnih tekmah (dve kvalifikacijski in ena prijateljska) povsem nadigrali nogometaše izpod Triglava. Tri gladke zmage in razlika v zadetkih 9:0 priča o neugodnem tekmecu za slovensko reprezentanco, česar se zaveda tudi selektor Matjaž Kek.

''Tekmec je visoko rangiran in tradicionalno neugoden za Slovenijo, a imamo tudi mi svoje cilje. V ospredju bosta tako naša igra kot končen rezultat. Danes je o 'prijateljski' tekmi težko govoriti, vsaj na tem nivoju. Moj cilj je, da se prepričam, v kakšnem stanju so sedaj fantje ter da preizkusim nekatere nove obraze. Jedro je sicer že znano, do začetka kvalifikacij pa lahko pričakujemo še kakšnega novega igralca, ki bo s svojim delom opozoril nase,'' je dejal 46-letni Mariborčan, ki bo lahko v ponedeljek na dopoldanskem treningu računal na vse izbrance razen Mirnesa Šišiča. Zvezni igralec Olympiakosa je odigral tekmo v grškem prvenstvu šele v nedeljo, tako da se bo priključil soigralcem v državnem dresu na ponedeljkovem popoldanskem treningu.

Korena vendarle ne bo

Slovenska reprezentanca bo pred tekmo z Dansko opravila vsega skupaj le tri treninge. Vse na zelenici koprskega štadiona Bonifika. Do skupne večerje, ki se je pričela v osrčju ''prijetnega'' hotela Solinera ob 19. uri, so prispeli v Strunjan že skoraj vsi kandidati. Napovedano uro za uradni zbor sta malenkostno zamudila Anton Žlogar (Anorthosis Famagusta) in Mitja Mörec (Maccabi Herzliya), ki sta prispela v deževno Primorsko iz občutno toplejših krajev, zaradi kasnejših letalskih povezav pa se bodo pozno zvečer pridružili še ''povratnik'' Matej Mavrič (Koblenz), Mišo Brečko (Hamburger SV) – oba bosta prispela z letom iz Frankfurta - ter Dalibor Stevanovič (Alaves), ki je v reprezentanci naknadno zapolnil vrzel po odpovedi poškodovanega Gorana Šukala.

V teh dneh pa se v domovino zagotovo ne bo vrnil Robert Koren (WBA), ki je ocenil, da ga v tem trenutku bolj potrebuje angleški klub kot pa reprezentanca. Selektorju Keku je podal več kot jasno odločitev, da bo zavestno preskočil ''operacijo Danska''. Si bo 27-letni Korošec s tem dejanjem ob prihodnjih srečanjih Kekove čete dokončno zaprl vrata v reprezentančno vrsto, naj bi po selektorjevem odgovoru pokazal čas.








Ne spreglejte