Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
24. 12. 2013,
8.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jose Mourinho Arsene Wenger Chelsea Arsenal

Torek, 24. 12. 2013, 8.56

8 let

Wenger jezen na sodnika, Mourinha ni premagal niti v deseto

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Londonski derbi se je v nehvaležnih vremenskih pogojih končal brez zadetkov in zmagovalca, kar je najbolj razveselilo navijače Liverpoola, saj bodo njihovi ljubljenci dočakali božič na prvem mestu.

Dolgoletni trener topničarjev Arsene Wenger še vedno čaka na zmago nad Chelseajem, ko na modrem stolčku sedi Jose Mourinho. Francozu ni uspelo niti v desetem poizkusu. Topničarji so na Emiratesu resda nadzorovali potek igre, bili bolj podjetni, a si je najboljšo priložnost v prvem delu vseeno priigral Chelsea, ki je pretil s protinapadi. Frank Lampard je stresel okvir vrat, tako da je ostalo pri 0:0. Le nekaj minut pozneje je v kazenskem prostoru gostov po dvoboju z Willianom padel Theo Walcott. Strokovno vodstvo Arsenala je na čelu z Wengerjem zahtevalo najstrožjo kazen, a je piščalka sodnika Mika Deana ostala nema. "To je bila očitna enajstmetrovka," se je po tekmi trener Arsenala pritoževal v mikrofon Sky Sportsa, njegovi izbranci pa so zapravili možnost, da bi se vrnili na prvo mesto premierlige.

Mourinho: Pomembno je bilo, da ne izgubimo

V drugem polčasu se je v najlepši priložnosti znašel Olivier Giroud, a je bil strel francoskega napadalca netočen, tako da je vratar Chelseaja Petr Čech ostal nepremagan. "V drugem polčasu bi morali najti pot do zmage. Chelsea se je prišel k nam le branit," je pojasnil Wenger.

O tem, s kakšnimi cilji sta ekipi vstopili na derbi, je zanimivo razmišljal Portugalec: "To je bila tekma, ki sta jo oba tekmeca želela zmagati, a hkrati tudi ne izgubiti. Pomembno je bilo, da ne izgubimo, saj bi nam Arsenal ušel na pet točk razlike," je bil Mourinho zadovoljen z igro v obrambi, malce manj pa z agresivnostjo igralcev v napadalnem delu. Portugalec je presenetil javnost, ko je v prvo enajsterico namesto Oscarja oziroma Juana Mate uvrstil Brazilca Williana.

Na vrhu lestvice angleškega prvenstva po 17. krogu vlada nepopisna gneča. Liverpool (na angleški naslov čaka že 24 let) in Arsenal imata 36, Manchester City 35, Chelsea in Everton pa 34 točk. Relativno blizu je tudi Manchester United, ki je šele na osmem mestu, a za vodilnimi rdeči zaostaja le osem točk. Do konca sezone bodo odigrali še 21 krogov.

Ne spreglejte