Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
5. 12. 2013,
10.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

David Moyes Manchester United Chelsea Arsenal Jose Mourinho Arsene Wenger

Četrtek, 5. 12. 2013, 10.22

8 let

Wenger in Mourinho še nista odpisala Uniteda

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rdeči vragi po spodrsljaju, domačem porazu proti Evertonu, za vodilnim Arsenalom zaostajajo 12 točk. David Moyes ne skriva razočaranja, topničar Arsene Wenger pa poudarja, da ni še nič odločenega.

Dvoboj na Old Traffordu je bil zelo čustven za Davida Moyesa, ki se je prvič pomeril z nekdanjim klubom, Evertonom. Na njegovi klopi je sedel kar 11 let, a ni nikoli v gosteh premagal Manchester Uniteda. Njegov naslednik Robert Martinez je izkoristil že prvo priložnost in obnovil dvome javnosti, da bodo rdeči vragi le stežka ubranili državni naslov. Petarda v Leverkusnu je nakazala, da se United vrača na pota stare slave, a je spodrsljaj z Evertonom nakazal ogromno ranljivost v domačem prvenstvu. Rdeči vragi so pod vodstvom Moysa v tej sezoni na Old Traffordu dobili le tri prvenstvene tekme, čeprav so jih odigrali že sedem. "Zelo sem razočaran, a tako je v nogometu. Nismo izkoristili svojih priložnosti, Everton pa jih je. Sreča nam ni bila naklonjena, nekajkrat smo zatresli okvir vrat, Tim Howard (vratar Evertona, op. p.) je bil izvrsten," je po dvoboju pojasnjeval Škot, ki z Unitedom za nekdanjim klubom na lestvici zaostaja pet točk.

Za Wengerja prezgodaj, Mourinho pravi, da je vse mogoče

Če je v taboru Uniteda zaznati nezadovoljstvo, se do ušes smeji navijačem Arsenala. Londončanom gre vse kot po maslu. V sredo so z 2:0 padli še Korenovi tigri, prednost pred Unitedom znaša ogromnih 12 točk. "Še vedno je prezgodaj karkoli soditi. Moramo le nadaljevati zmage in se ne obremenjevati z drugimi," razmišlja Arsene Wenger o možnostih Uniteda in tem, ali se še lahko priključi boju za prvo mesto.

Topničarjem je na lestvici najbližje Chelsea. Jose Mourinho je v lepotici kroga v gosteh s 4:3 odpravil Sunderland. "Manchester United bo težko ubranil naslov, a ko gre za rdeče vrage, je vse mogoče," poudarja Portugalec, ki ga je v sredo najbolj navdušil dvakratni strelec, Belgijec Eden Hazard. Tako sta stratega Arsenala in Chelseaja priznala, da v boju za naslov še nista odpisala Manchester Uniteda. Do konca angleškega prvenstva je še 24 krogov, odigranih je bilo le 14.

Ne spreglejte