Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
22. 12. 2015,
9.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Arsene Wenger Arsenal Manchester City

Torek, 22. 12. 2015, 9.40

8 let

Wenger čaka že 11 let: Ne vem, kdaj smo imeli tako ugodno priložnost

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V angleškem prvenstvu, ki je v tej sezoni polno nenavadnih zgodb, je v najboljšem položaju Leicester City, najbližji zasledovalec pa je Arsenal. Londonski velikan na naslov čaka že 11 let.

Topničarji so v ponedeljek v derbiju 17. kroga premier league odpravili Manchester City (2:1). "Zmaga nam je okrepila prepričanje, da lahko osvojimo prvenstvo. Tako se moramo bojevati na vsaki tekmi. Postali smo zrelejši, kar se opazi na tekmah, na katerih smo izpostavljeni pritisku," je prepričan Arsene Wenger, ki se v zadnjem desetletju na klopi Arsenala ni prav veliko družil z lovorikami.

Osemletni post je lani prekinil z naslovom zmagovalca pokala FA, ga nato leto dni pozneje tudi ubranil, a bi navijači veliko raje od pokalnega naslova v vitrinah občudovali priznanje za najboljši klub v prvenstvu.

V tej sezoni, ki je postregla s nepojmljivimi senzacijami (Leicester City) in razočaranji (Chelsea), neprepričljivi pa so tudi nekateri drugi otoški velikani (Manchester United, Manchester City, Liverpool …), se Arsenalu ponuja lepa priložnost, da osreči privržence. Čeprav se francoski strateg srečuje z redko videno smolo, saj je na seznamu poškodovancev vsak mesec vpisanih ogromno pomembnih igralcev (Čilenec Alexis Sanchez bo zaradi poškodbe stegenske mišice počival vsaj še tri tedne, tako da bo izpustil božično-novoletni paket srečanj, op. p.), je po 17 krogih v imenitnem položaju.

Topničarji morajo ostati previdni

Vodilne lisice so zbrale 38, drugouvrščeni Arsenal 36, tretjeuvrščeni City pa po porazu na štadionu Emirates zaostaja za izjemnim Leicester Cityjem že šest točk. Za Arsenal sta v prvem polčasu, v katerem je bil City celo nevarnejši tekmec, a ni izkoristil svojih priložnosti, v polno zadela Theo Walcott in Olivier Giroud, s podajama pa se je izkazal Nemec Mesut Özil.

Osem minut pred koncem srečanja je častni gol za bogati manchestrski klub prispeval Yaya Toure. City je stisnil topničarje, ki so s skrajnimi močmi zadržali prednost in se veselili odmevne zmage.

"Zelo smo ambiciozni, a je premier league zelo zahtevno tekmovanje. Zato moramo ostati previdni. Dobro smo se izkazali proti Cityju, podobno se moramo izkazati v soboto proti Southamptonu," razmišlja 66-letni Wenger, ki je klub iz severnega dela Londona prevzel pred 19 leti in ga trikrat popeljal do državnega naslova.

Lahko lisice zdržijo do konca?

"Ne vem, kdaj smo imeli nazadnje tako ugodno priložnost za osvojitev naslova. Pa čeprav smo bili v sezoni 2013/14 nekaj časa vodilni," je dodal izkušeni francoski strateg, ki se je v času pomanjkanja lovorik soočal z vedno glasnejšimi kritikami na račun preveč varčnega izbiranja okrepitev in ne dovolj vrhunskih rezultatov.

Zdaj so lahko zadovoljni, saj je pred Arsenalom le Leicester City, ki je zagrenil življenje že mnogim favoritom, a vseeno javnost od njega ne pričakuje, da lahko tako suveren ritem osvajanja točk zadrži do konca sezone.

Ne spreglejte