Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 9. 2014,
11.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Schalke Borussia Dortmund Planet TV NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 29. 9. 2014, 11.52

8 let

Vsi navijači Schalkeja ne verjamejo v zmago nad Mariborom (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Schalkeja so z zmago nad Borussio, večnim tekmecem iz Dortmunda, poskrbeli za lepo popotnico pred dvobojem z Mariborom. Navijače skrbi, da so na tekmah z manjšimi klubi manj prepričljivi.

Sobota je bila v nemški bundesligi v znamenju že 145. porurskega derbija. Zmaga je ostala doma, Schalke je premagal Borussio z 2:1 in z drugo zaporedno zmago dokazal, da se je prebudil iz začetnega spanca v nemškem prvenstvu. V polno sta zadela kamerunska legionarja Joël Matip in Eric Maxim Choupo-Moting, gostom iz Dortmunda ni pomagala niti vrnitev najboljšega branilca Matsa Hummelsa. Veselje po zmagi nad najbolj osovraženim tekmecem je bilo ogromno. Ne zgolj na prekrasni Veltins Areni, ki je vedno razprodana za tekmo vseh tekem, ampak tudi drugod v Gelsenkirchnu, kjer so si navijači v modrih dresih grizli nohte ob spremljanju vedno zanimivega srečanja.

"Zmaga na derbiju pomeni veliko več. Da, dobili smo tri točke, a ko pogledate to vzdušje, je ta zmaga velika stvar za klub, navijače, igralce," je po sladki zmagi nad sosedi dejal trener Schalkeja Jens Keller, ki se že pripravlja na nov izziv, torkovo srečanje lige prvakov z Mariborom.

Proti slabšim tekmecem se preveč sprostijo

Navijači po veliki zmagi niso skrivali navdušenja, so pa nekateri pred gostovanjem slovenskega prvaka poudarjali, da jih motita dva različna obraza rudarjev. Proti velikim klubom v tej sezoni igrajo odlično, tako so ostali neporaženi tudi proti Bayernu in Chelseaju (obakrat 1:1), proti nekoliko slabšim na papirju pa ostajajo neprepričljivi. "Proti slabšim tekmecem se igralci preveč sprostijo. Težko bo z Mariborom, napovedujem remi," je v mikrofon Planet TV, ki ga je v Gelsenkirchnu nosil novinar Matej Podgoršek, dejal eden izmed previdnejših navijačev. Velika večina privržencev sedemkratnega nemškega prvaka, ki je zadnjič postal državni prvak daljnega leta 1958, meni drugače in napoveduje, da Schalke ne bo imel večjih težav z Mariborom.

Kdo bo imel prav? O tem bosta v torek z začetkom ob 20.45 in neposrednim prenosom na Planet TV odločili zasedbi Jensa Kellerja in Anteja Šimundže. Štajerci prihajajo v velikem številu, v Gelsenkirchnu se jih bo zbralo kar 1.300 …

Ne spreglejte