Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 5. 2008,
18.53

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 31. 5. 2008, 18.53

8 let, 5 mesecev

Vrtnice so se znesle nad Livarjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši HiT Gorice so v 36. krogu PrveLige Telekom Slovenije premagali Livar s 6:1 (2:0).

Tekmo, ki ni odločala o ničemer, so si lahko gledalci ogledali brezplačno. Ker so se Novogoričani že med tednom razšli s trenerjem Darkom Milaničem, je belo-modre vodil dosedanji pomočnik Miran Srebrnič, Ivančane, ki so si že pred časom zapravili vse možnosti za obstanek, pa je še zadnjič vodil Tomaž Kavčič, ki se bo v nadaljevanju posvetil le mladi slovenski reprezentanci do 21 let.

Velikonja načel mrežo gostov

Novogoričani so tekmo začeli zelo podjetno in se že v sedmi minuti veselili vodstva. V vlogi podajalca se je izkazal Demirović, Velikonja pa je z leve strani z okrog 14 metrov natančno meril v bližnji kot. Mladi novogoriški napadalec je bil tudi v nadaljevanju zelo navdahnjen. Najprej ga je prehitel Zaletel, zatem pa je iz ugodnega položaja z roba kazenskega prostora meril previsoko.

V 18. minuti je Velikonja po podaji Romera lepo izigral gostujočo obrambo in zatem z okrog 14 metrov natančno meril v spodnji desni kot. V 22. minuti so prvič resneje zapretili gostje, ki so se večinoma branili, a je Permetov strel z glavo zletel mimo gola. Tudi v nadaljevanju so na igrišču gospodarili domačini, najbližje zadetku pa sta bila Ekpoki in Velikonja, ki pa sta bila nenatančna.

Nezaposlen Simčič

Tudi drugi polčas se je začel po okusu štirikratnih državnih prvakov. Najprej se je izkazal Zaletel, ki je ubranil Demirovićev strel iz bližine. Že minuto pozneje se je tvorec goriške igre oddolžil za napako in z okrog 25 metrov natančno meril pod prečko. Le osem minut pozneje se je med strelce vpisal tudi najboljši strelec Gorice v tej sezoni, Nigerijec Ekpoki, ki je s peto ukanil tretjega vratarja Livarja. Ta je zamenjal obolelega Savića. Dolenjci so nato poskušali preko Brezovačkega, čigar strel z glavo pa je končal v naročju nezaposlenega Simčiča.

V 64. minuti se Velikonja po lepi podaji rezervista Mladena Kovačevića ni proslavil in iz bližine meril čez gol, štiri minute pozneje pa je predložek Demirovića izkoristil goriški srednji branilec Nikolić in s strelom z glavo žogo poslal v desni kot Zaletelovih vrat. V 77. minuti se je po strelu Djukića najprej izkazal Livarjev vratar, nakar je goriški branilec neubranljivo zadel zgornji desni kot. V 84. minuti so se bodoči drugoligaši le veselili častnega gola. Po podaji Kerića je Perme z glavo natančno meril v levi kot Simčičevih vrat. Isti igralec bi kaj lahko le minuto zatem dosegel še drugi gol, a mu je strel iz bližine Simčič odbil.

Ne spreglejte