Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 10. 2008,
19.26

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 26. 10. 2008, 19.26

8 let, 5 mesecev

Vrtnice potopile domžalsko barko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši HiT Gorice so v tekmi 14. kroga PrveLige Telekom Slovenije v gosteh premagali Domžale s 3:2 (1:1).

Kriza aktualnih državnih prvakov se nadaljuje. Domžalčani, ki so pred tekmo zatrjevali, da za njih štejejo le tri točke, so še v šesti zaporedni tekmi ostali brez zmage, še več, še petič v zadnjih tekmah so igrišče zapuščali s pogledom v tla.

Tokrat je njihovo neprepričljivo igro kaznovala HiT Gorica, ki je znala izkoristiti vrzeli v domžalski obrambi in prekiniti niz petih zaporednih porazov na gostovanjih. Tekma sicer ni bila posebej kakovostna, a je po dolgočasnem začetku vendarle poskrbela za razburljive dogodke.

Napeto v zaključku

Igralci obeh moštev so potrebovali kar nekaj časa, da so se razigrali in gledalcem pokazali tisto, kar si želijo videti na zelenici. V prvih 35 minutah je igra z izjemo redkih "izletov" v kazenski prostor potekala na sredini igrišča, edino pravo priložnost pa so si priigrali gosti. V sedmi minuti je Velikonja sam prišel pred vratarja Nemca, vendar je streljal mimo gola. Gostitelji so povedli praktično iz prve nevarne akcije, pa še ta ni imela pravega pomena besede. Gol je padel iz prekinitve, Kirm, tudi tokrat najboljši posameznik v domačih vrstah, je izvedel prosti strel z leve strani, Benko je žogo z glavo oplazil, kar pa je bilo dovolj, da je končala v mreži. Pet minut pozneje je podoben gol padel še na drugi strani. Nebojša Kovačevič je prav tako iz prostega strela z leve strani poslal žogo v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Osterc.

Domžalčani že pred ciljem ...

Domači, ki so ob koncu prvega dela prek Zatkoviča zamudili še eno priložnost, so potrebovali deset minut drugega polčasa, da so spet povedli. Kirm je prodrl po levi strani, zavrnil žogo v sredino, goriška obramba jo je odbila, a k njej je iz ozadja pritekel Žinko. Njegov strel z 20 metrov je zadel enega od goriških igralcev, spremenil smer leta žoge, ki je končala v mreži. Videti je bilo, da bodo Domžalčani le izpolnili cilj, toda pomaknili so se v obrambo, kar je bila voda na mlin Goričanov. Ti so izvedli kar tri nevarne proste strele, dvakrat jim je veselje preprečil Nemec.

Po enem izmed teh, ko je Nemec - nekaj minut pred tem bi skoraj nespretno dosegel avtogol, a so njegovi soigralci žogo izbili z golove črte, odtaval v prazno, nespretno pa je reagirala tudi domača obramba, je bil v kazenskem prostoru najbolj spreten Nebojša Kovačević, ki je žogo z glavo potisnil v mrežo. A to še ni bilo vse. Že v naslednjem napadu je Velikonja spet prišel sam pred Nemca, bil natančnejši kot v prvem polčasu in postavil končni izid.


Fotoutrinki s tekme:



Ne spreglejte