Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
31. 1. 2018,
9.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

2

Natisni članek

Alen Fetić futsal euro 2018

Sreda, 31. 1. 2018, 9.00

6 let, 4 mesece

Po točki proti Srbiji

Vroče glave in jeza: Tega si nismo zaslužili #foto

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

2

Slovenija Srbija futsal | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenska reprezentanca je domače evropsko prvenstvo v futsalu odprla z remijem proti Srbiji (2:2), kar nikakor ni neuspeh, a glede na potek tekme v slovenskem taboru točke proti močni Srbiji ne slavijo.

Slovenci so na krilih desettisočglave množice začeli izjemno ter po zadetkih Alena Fetića in Gašperja Vrhovca vodili že z 2:0, na koncu pa je to zadostovalo le za točko. Tri minute pred koncem prvega polčasa je Slovence z mrzlo vodo polil Denis Ramić in zaustavil njihov nalet, 29 sekund pred koncem tekme pa je Srbom v igri z "vratarjem" v polju uspelo izenačiti in utišati bučne Stožice.

Mojstrovina Vrhovca za 2:0:

Remi enak porazu

"Če dobiš zadetek nekaj sekund pred koncem, si seveda razočaran. Tega si nismo zaslužili. Odigrali smo zelo dobro tekmo, v kateri smo imeli vse v svojih rokah, potem dobili nesrečni zadetek že v prvem polčasu, nato še to na koncu. Ne vem, kaj bi sploh rekel. To je zame huje, kot da izgubim 0:5. Ta remi je zame kot poraz," je veliko zamujeno priložnost objokoval Fetić, ki je Slovenijo popeljal v vodstvo že v četrti minuti.

"Igrati prvenstvo pred takim občinstvom, in to še v ljubljanskih Stožicah, je nekaj res fantastičnega." | Foto: Žiga Zupan/Sportida "Igrati prvenstvo pred takim občinstvom, in to še v ljubljanskih Stožicah, je nekaj res fantastičnega." Foto: Žiga Zupan/Sportida

Kazalo je na pravljico ...

Futsalist Litije kljub velikemu razočaranju ni pozabil na gledalce, ki so se v Stožicah zbrali v velikem številu. "Igrati prvenstvo pred takim občinstvom, in to še v ljubljanskih Stožicah, je nekaj res fantastičnega. Kazalo je na pravljico, vodili smo 2:0, za sabo smo imeli te izjemne navijače, na koncu pa ste videli, kaj se je zgodilo. Kocićeva žoga bi morala iti tri metre mimo vrat, a se je z veliko sreče vseeno znašla v naši mreži," se je z mešanimi občutki po tekmi bojeval priljubljeni Feta.

Ali imajo Slovenci po remiju s Srbijo še realne možnosti za napredovanje v izločilne boje?

  • Da.
    77,65 %
    264 glasov
  • Ne.
    22,35 %
    76 glasov
Oddanih 340 glasov

"Premagamo lahko vsakogar"

Slovenijo v soboto čaka še obračun z Italijo, ki se bo že v četrtek pomerila s Srbijo. Slovenci bodo pred drugo tekmo natančno vedeli, kaj morajo storiti, da pridejo iz skupine smrti: "Vse imamo v svojih nogah. Če zmagamo, vemo, da gremo naprej. Seveda imamo kot nosilci določeno prednost, a mi gledamo le nase in nas ne zanima, kdo bo koga premagal in za koliko. Vsi vemo, kako izenačena je ta skupina in da je vse mogoče. Če se nam zadeve izidejo, lahko premagamo vsakogar." 

"Z vašo pomočjo lahko padejo tudi Italijani." | Foto: Žiga Zupan/Sportida "Z vašo pomočjo lahko padejo tudi Italijani." Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Če potegnemo črto, smo proti Srbiji odigrali res eno super tekmo in prav nihče nam ne more nič očitati. Verjamem, da so to našo željo in borbenost videli tudi gledalci. Vsak je dal vse od sebe, na koncu pa je slab le rezultat, tako za gledalce kot tudi za nas," je za konec dejal Fetić in gledalce povabil tudi na sobotno tekmo z Italijo, ki je na papirju še veliko močnejša kot Srbija.

"Gledalci, pridite, z vašo pomočjo lahko padejo tudi Italijani."

Fotoutrinki s tekme proti Srbiji (Žiga Zupan, Urban Urbanc/oba Sportida):

Fotogalerija
1
 / 64
Fotogalerija
1
 / 37
Ne spreglejte