Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 3. 2008,
17.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 3. 2008, 17.07

8 let

Vijolice do točke z igralcem manj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ekipi Kopra in Maribora sta se v 21. krogu PrveLige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

V derbiju prvega spomladanskega prvenstvena kroga sta se ekipi Kopra in Maribora po dinamični tekmi razšli z neodločenim izidom, a glede na potek igre in številnih zapravljenih priložnosti so bili veliko bližje zmagi domači nogometaši.

Vratnica Djukiča, gol Džiniča

Že v drugi minuti je Djukič, povratnik v koprski ekipi z lobom z okrog 18 metrov zatresel okvir gostujočih vrat. V 11. minuti so si tudi gostje priigrali stoodstotno priložnost, toda Tavaresu s treh metrov ni uspelo premagati sicer rezervnega vratarja Kopra Suhonjiča. Po neizkoriščenih priložnostih Jukana (17.) in še enkrat Tavaresa (22.) je moral že v 28. minuti nekoliko pretirano živčen Nilton, nekoč tudi igralec Kopra, predčasno pod prho; sodnik Čeferin mu je namreč pokazal drugi rumen karton.

Kljub igralcu manj so gostje prvi dosegli zadetek. V 44. minuti je bil po kotu Pavloviča najspretnejši Džinič in s strelom z glavo matiral Suhonjiča.

V nadaljevanju tekme je bila na igrišču le ena ekipa, kajti Koprčani so povsem zagospodarili na igrišču, medtem ko nogometašem Maribora ni uspelo ustvariti niti ene nevarnejše akcije. Tudi brez štirih standardnih igralcev prve postave so domači nizali priložnosti, a jih tudi zapravili.

Kubica v lastno mrežo

Začelo se je v 59. minuti, ko je Čeferin Djukičev zadetek z glavo razveljavil zaradi domnevnega prekrška nad vratarjem Pridigarjem, ki je bil osrednji akter na igrišču tudi v obdobju med 50. in 64. minuto dvoboja. Z odličnimi obrambi je v obup spravljal domače nogometaše, najlepše priložnosti pa so zapravili Vitagliano (59.) Jukan (63.) in Plut (64). Slednjemu pa je v 67. minuti s pomočjo mariborskega branilca Kubice po predložku Vilerja le uspelo domače popeljati do zasluženega izenačenja.

Tudi do konca tekme so imeli ''rumeni-modri'' pobudo, a vsi napadi so se, če ne drugače, ustavili pri najboljšemu posamezniku gostov, razpoloženemu vratarju Pridigarju.

Mariborčani v drugem polčasu niso niti enkrat streljali na vrata domačega moštva.


Fotoutrinki s tekme:



Ne spreglejte