Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 11. 2008,
12.20

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 28. 11. 2008, 12.20

8 let, 5 mesecev

Vijoličasti na ravni najboljših

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
"Niti slučajno nam ne bo lahko. Velika točkovna razlika na lestvici nas ne sme uspavati," pred tekmo s Koprom opozarja Darko Milanič.

Suvereno so odpravili Interblock in preživeli miren teden. V zadnjem obdobju vadijo enkrat dnevno, saj je trener odredil zmanjšan obseg treningov.

"Dobro smo se pripravili na Koper. Vemo, kje so najbolj nevarni," pravi Aleš Mejač. "Njihov položaj ni razpredelnici ni odraz kakovosti te ekipe. Toda ob ponovitvi igre z zadnje tekme, ne bi smeli imeli težav." Mejač je še lani igral na Bonifiki. S Koprom ga vežejo le še občasni telefonski stiki z nekdanjimi soigralci. Sedanjim po neumnem rdečem kartonu ni mogel pomagati zadnji dve tekmi. Dejan Mezga jih je s tribune opazoval več kot mesec dni. Zdaj sta na razpolago Milaniču. "Čakal sem ta povratek. Hvala bogu, da je vse mimo. Kazen je bila resnično prestroga, ampak zdaj je preteklost. Veliko sem treniral, da bom v pravi formi in psihično ter fizično pripravljen za tekmi, ki še sledita. Zadovoljen sem, da kandidiram za moštvo," je olajšano dejal Mezga.

Milanič lahko izbira

Prek kaznijo sta bila Mejač in Mezga stalna člana začetne enajsterice. Po odlični predstavi v prejšnjem krogu je vprašanje, ali ju bo Milanič vanjo uvrstil tudi proti Kopru. "V dosedanjem delu prvenstva sta odigrala zelo dobro, vendar sta ju nespametni potezi oddaljili iz ekipe. Do tekme se lahko marsikaj zgodi, moram pa reči, da so drugi v soboto prikazali izvrstno igro, zato do nekih večjih sprememb ne bo prišlo," razkriva Darko Milanič. Spet ima širok izbor igralcev. Manjkal bo le poškodovani Matjaž Lunder. "Želijo igrati, tudi pri prejšnjem trenerju je bilo tako," se je trener dotaknil še Koprčanov. "Ker hočejo žogo v svoji posesti, si na vsaki tekmi pripravijo veliko priložnosti. Res pa je, da v zadnjem času pogosto izgubljajo. Trudili se bomo, da iz obrambe hitro preidemo v napad, do zaključka. Kot na vseh tekmah, ki smo jih odigrali dobro, moramo biti tudi tokrat čvrsti in agresivni."

V Ljudskem vrtu so vedeli, da fantje v vijoličastem veliko tečejo. Meritve so ponudile še natančne številke. "Veliko ljudi ob spremljanju slovenske lige trdi, da se igralci premalo gibajo, se celo sprehajajo po terenu. Na tekmi z Interblockom so naši nogometaši v povprečju pretekli deset kilometrov. V seštevek je vključen tudi vratar. Če ga ne bi bilo, bi bil podatek drugačen. To pomeni, da smo zelo primerljivi z evropskimi tekmami, tistimi iz lige prvakov, kar bo marsikomu odprlo oči," zadovoljno ugotavlja športni direktor Zlatko Zahovič.

Ne spreglejte