Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
4. 12. 2008,
21.29

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 4. 12. 2008, 21.29

8 let, 5 mesecev

Vidic: Potrebno bo začeti zmagovati

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Ajdovski nogometaši so si z remijem v Domžalah delno olepšali položaj na lestvici. Osmouvrščenim Ptujčanom so se približali na točko, Koprčanom pa ušli za tri. V primeru zmage nad Interblockom ...

... bi zadihali še lažje in na zimski počitek odšli bližje tako želeni sredini. Misli nogometašev Primorja se pred tekmo 20. kroga PrveLige Telekom Slovenije, nedeljskim srečanjem z Interblockom, ki bo sklenil prvi del tekmovalne sezone 2008/09, sukajo le okrog novih treh točk. Zmage bi se še kako razveselil strateg Vjekoslav Lokica, ki je po prihodu v Ajdovščino v štirih tekmah osvojil le tri točke.

Nazadnje je v sredo v zaostali tekmi 19. kroga remiziral pri ''ranjenih'' branilcih državnega naslova. ''Točka bo dragocena le v primeru, če jo bomo potrdili z zmago proti Interblocku. Če se to ne bo zgodilo, bo njena vrednost takoj nižja. Remiji namreč ne bodo dovolj za preboj na višja mesta. Potrebno bo začeti zmagovati, še posebej pred domačimi gledalci,'' je povedal za Sportal Jan Vidic, ki se je v sredo zaradi kazni Vladimirja Ostojiča (namesto njega je v Domžalah kapetanski trak nosil namestnik Dalibor Teinović) iz desne strani preselil v ožji del obrambne vrste.

Izvrstni posamezniki

Dvaindvajsetletni Ajdovec je izpostavil, da se v nedeljo ne sme razočarati gledalcev, ki se v tej sezoni niso nagledali domačih zmag. ''Ne smemo nič čakati. Potrebno bo premagati Interblock, čeprav je potrebno priznati, da imajo Ljubljančani izvrstne posameznike. Rakovič, Zahora, Rodić ... To so igralci, ki lahko v vsakem trenutku odločijo tekmo, tako da pričakujem težko tekmo,'' je napovedal nogometni ''otrok'' Primorja, ki s ponosom nosi ''rdeče-črni'' dres. Slednji je v družini Vidic zelo priljubljen, še posebej po številnih očetovih zadetkih, ki so ga pripeljali na vrh strelcev Primorja v obdobju pred državno samostojnostjo, sinu pa je ostal le še nadimek ''Idža''. ''Za razliko od očeta so mi v mlajših selekcijah zaupali bolj obrambne naloge. Na začetku sem bil sicer še zadnji zvezni igralec, kasneje pa so me premaknili v obrambo,'' je razkril nekdanji mladi reprezentant.

Kdo na vratih?

Trenerju Lokici zaupa. ''Ima določeno kakovost. Njegovi rezultati se bodo, o tem sem prepričan, pokazali spomladi,'' je dejal branilec Primorja, ki ima najraje desno igralno stran. Sredina tekma je po njegovem mnenju vzela kar nekaj moči, zato je bil v četrtek opravljen le regeneracijski trening. Do srečanja z Ljubljančani ga čakata še dva polna treninga. ''Poskušali se bomo pripraviti po najboljših močeh in osvojiti tri nove točke,'' je podal obljubo, v nadaljevanju pa vseeno razkril, da ima pred dvobojem z Interblockom določene težave, saj je občutil manjše bolečine v gležnju, a naj bi vseeno stisnil zobe in zaključek jesenskega dela ''oddelal'' na zelenici. Za zadnjo tekmo v koledarskem letu 2008 bo za razliko od gostovanja v Domžalah kandidiral tudi Edin Šaranović, ki je odpravil poškodbo vrata, po odsluženi kazni pa se vrača še kapetan Ostojič. Odprto ostaja mesto vratarja. V Domžalah je svoje delo korektno opravil Denis Baloh, ki je med vratnici vskočil namesto ''pretresenega'' Igorja Neneziča. Kranjčan je v soboto doživel blažjo prometno nesrečo, po nekajdnevnem počitku pa se je že priključil treningom.

Ne spreglejte