Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 1. 2009,
22.14

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 29. 1. 2009, 22.14

8 let, 5 mesecev

Vedran Vinko: Upam na več priložnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Medtem ko se 23 nogometašev Nafte nahaja na pripravah v Međugorju, pa napadalec Vedran Vinko zaradi zvina gležnja obiskuje terapije, moštvu pa se bo priključil po vrnitvi v Lendavo.

Mladi napadalec Nafte Vedran Vinko se je konec novembra leta 2006 vpisal v prvoligaško zgodovino, ko se je le mesec in pol po debiju v članskem moštvu vpisal med strelce. Takrat je štel le šestnajst let, devet mesecev in štiri dni. "To so lepi spomini, ampak jaz ne živim za preteklost in gledam samo naprej. Na prvi zadetek se ne oziram več toliko in zelo si želim še več zadetkov," se doslej edinega zadetka v prvoligaški sceni spominja Vinko.

Vrnitev drugi teden

Zdaj tri leta pozneje, februarja bo dopolnil 19 let, si je nabral že nekaj izkušenj, trenutno pa je zaradi poškodbe izven pogona. "Na tekmi proti Aluminiju sem želel dati povratno žogo, a mi je nasprotnikov igralec prišel nasproti z dvema nogama in mi je obrnilo nogo. Imel sem zvin noge, točneje nategnjene ligamente," je povedal Vinko, ki ni odpotoval na priprave z moštvom v Međugorje. Zdaj vsak dan obiskuje terapije, po vrnitvi soigralcev iz Međugorja pa se bo predvidoma v torek pridružil vadbi. Sam pričakuje, da bo do prijateljske tekme proti Muri 05 prihodnjo soboto in Čakovcu v nedeljo že nared.

Nafta sodi med prve tri

172 centimetrov visoki napadalec je v tej sezoni dobil priložnost s klopi na devetih prvenstvenih tekmah in skupaj igral 281 minut, v prihodnje pa si želi še več priložnosti. "Upam, da bom dobil v spomladanskem delu še več priložnosti, zavedam pa se, da je to v največji meri odvisno od mene, najbolj pa si želim doseči tudi kakšen zadetek," pravi Vinko. Nafta je bila največje presenečenje jesenskega dela PrveLige Telekom Slovenije, saj prezimuje na visokem tretjem mestu, po mnenju mladega Vinka pa imajo realno gledano kvaliteto za uvrstitev med prve tri tudi na koncu sezone.

Mujakovič bivši Naftaš

Sicer so nogometaši Nafte so že peti dan na pripravah v Međugorju, kjer so odigrali že tudi eno prijateljsko tekmo in sicer proti Sarajevu, ki se je končala z rezultatom 1:1. Že danes čaka Lendavčane nova preizkušnja, saj se bodo ob 15. uri pomerili proti mladi reprezentanci Bosne in Hercegovine do 19 let.

Kar se tiče igralskega kadra je Nafto po Alešu Čehu zapustil še drugi vezni igralec Amel Mujakovič, ki je že pred časom dobil proste roke, da si lahko poišče nov klub, zdaj pa je dejansko prišlo tudi do sporazumne prekinitve pogodbe. Zanimivo je, da se je Mujakovič Nafti pridružil pred skoraj natanko enim letom na pripravah v Poreču, svojo nadaljnjo nogometno pot pa bo nadaljeval v Avstriji. V taboru edinega prekmurskega prvoligaša pa z zanimanjem čakajo na novice iz Zalaegerszega, kjer naj bi napadalec Damir Pekič prekinil pogodbo z madžarskim prvoligašem ZTE-jem. Če se bo to res zgodilo obstaja velika verjetnost, da bo Pekič postal novi igralec Nafte.

Ne spreglejte