Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 10. 2012,
9.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Laško liga prvakov liga prvakov Litija

Ponedeljek, 8. 10. 2012, 9.27

8 let

V sredo začetek futsal šova v Laškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Futsalisti Litije bodo od srede naprej v Laškem gostili elitni turnir lige prvakov. Slovenski prvak se bo za zaključni turnir pomerili z branilko naslova Barcelono, Splitom in Arazem.

Slovenski prvaki bodo gostili enega izmed štirih turnirjev elite. V Laško verjamete ali ne, prihaja tudi branilka naslova slovita Barcelona. Ob Kataloncih bosta na turnirju sodelovala še MKN Split in azerbajdžanski Araz. Vse tri ekipe bodo nastanjene v Hotelu Zdravilišče Laško. Prav tako bodo v Laškem, v Hotelu Termana nastanjeni sodniki, njihov kontrolor in delegat.

Prvi bodo v Slovenijo prišli Azerbajdžanci, in sicer že v ponedeljek, ko bodo prileteli na dunajsko letališče, od tam pa z avtobusom v Laško. V torek 10 minut čez poldne bodo s čarterjem na brniško letališče prispeli evropski prvaki Barcelona, malo kasneje pa naravnost iz Splita z avtobusom še Hrvati.

Litijani se pripravljajo doma

Prvi bodo dvorano Tri lilije v Laškem preizkusili v torek ob 17.30 naši južni sosedje Hrvati, le uro kasneje aktualni evropski prvaki Barcelona in ob 20.00 še Araz. Gostitelji Litijani bodo ves čas turnirja trenirali v domači športni dvorani v Litiji po ustaljenem ritmu.

Delilci pravice na turnirju bodo Bolgar Borislav Kolev, Makedonec Jospi Barton, Grk Epaminondas Stamoulis in Ukrajinec Oleg Ivanov. Nad njimi bosta bedela, kontrolor Italijan Andrea Lastrucci in delegat tekmovanja Moldavijec Alexander Burlac.

Poraz na generalki

Tik pred turnirjem so varovanci Tomija Horvata v domačem prvenstvu doživeli poraz proti Dobovcu. Najbrž so bili futsalisti slovenskega prvaka z mislimi v Laškem, zato porazu v DP ni treba dajati kakšne večje veljave. Prvi nasprotnik slovenskega predstavnika bo azerbajdžanski Araz. Dalmatinci pa bodo skušali čim dražje prodati kožo zvezdniški Barceloni.

Organizator na spektakel, ki bo trajal do soboto vabi čim večje število gledalcev, naj bi pridejo ogledat na delu največje mojstre tega športa. Vprašanje je, kdaj bo moč spet videti Barcelono od tako blizu.

Ne spreglejte