Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 4. 2008,
17.00

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 4. 4. 2008, 17.00

8 let, 5 mesecev

V Ljubljano umirjeni in samozavestni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Porazi z moštvi iz prestolnice v Mariboru zmeraj bolijo. Z zmagovalno miselnostjo v Ljudskem vrtu pred dvobojem z Interblockom napovedujejo občutno ugodnejši razlet.

''V športnem smislu je bil Maribor zmeraj nad Ljubljano in tudi tokrat me ni strah. Ekipa je pripravljena. Pričakujemo zmago,'' pove Zlatko Zahovič. Malo prej je stopil v bran Zoranu Pavloviču, čigar osebnost je med ''ogrevanjem'' na sobotni derbi očrnil prvi mož Interblocka Joc Pečečnik.

Športni direktor je dejal, da je Pavlovič “vrhunski profesionalec, član zlate generacije, zato je obveza kluba, da ga zaščiti”. Ko ni Olimpije, lahko pritegne tudi gostovanje v Spodnji Šiški. Pri prebujenih Skočićevih varovancih. ''Obračun s tekmecem, ki je doslej zbral več točk kot mi, prinaša določen naboj. Poizkušam umiriti igralce, da ne bi bili preobremenjeni. Če ohranijo trezno glavo, lahko iz Ljubljane odnesemo tri točke,” pravi Branko Horjak.

Čakajo napadalce

S povečano mero učinkovitosti bo pot do cilja lažja. Ko te noge ne ubogajo, se hitro znajdeš pod drobnogledom javnosti. Dalibor Volaš in Marcos Tavares se v petih krogih še nista vpisala na seznam strelcev. Razveljavljeni pač ne štejejo. ''Toda vsakič prihajata v priložnosti. Poboljšati morajo realizacijo in sčasoma bosta dajala po dva, tri gole na tekmo. Moramo čakati. Napadalci se najtežje prilagodijo na novo okolje, ker so odvisni od soigralcev,'' meni Horjak.

Za klub izpod Kalvarije jih je zabil 128, zato bo že vedel. Bolj ga skrbi, če bo pravilno izbral med štirimi kakovostnimi tujci.' 'Obstaja dilema, vendar se zavedamo, da ne bo šlo brez poškodb in kazni, zato bodo vsi dobili dovolj priložnosti za igro.''

Brez vmesnih nihanj

Ker želi čvrsto zadnjo linijo, bi lahko tokrat znova zaigral Zdravko Šaraba, v tem primeru bi se na tribuno preselil Tavares. Prvi izbor ob levi stranski črti ostaja Suad Filekovič. Izkušeni se najbolje zavedajo pomena sobotne tekme. Pa tudi tega, da temeljito prevetrena ekipa za predstave brez vmesnih nihanj potrebuje ustrezen čas. ''Zmeraj moramo izvleči pozitivne stvari in sproti nadgrajevati igro. Vemo, da je treba storiti korak naprej. Na treningih je opazen napredek, sama tekma pa je nekaj povsem drugega. Ampak mislim, da bomo v Ljubljani sledili načrtu,'' je povedal Filekovič.

Ne spreglejte